YouTube-video’s inkorten voor een presentatie

vrijdag 15 juli 2011 

Als u weleens presentaties geeft, kan een YouTube-filmpje een aardig stukje infotainment bieden. Of misschien wilt u relevante video’s mailen naar collega’s of delen met uw sociale netwerk. Maar veel video’s zijn langer dan u wilt. Gelukkig zijn er eenvoudige manieren om ze op maat te knippen.

Hebt u slechts een fragment uit een YouTube-video nodig, dan zijn daarvoor enkele mogelijkheden. Zo kunt u ervoor zorgen dat de video niet bij het begin begint. Als u eenvoudigweg aan de URL ‘#t=2m21s’ toevoegt, begint de video op 2 minuten en 21 seconden.

Een tweede mogelijkheid is om de video te laten beginnen én eindigen op een bepaald moment. Een fragment knippen uit een YouTube-video kan online met TubeChop door het aanpassen van begin- en eindtijd. Zoek eerst de video die u wilt inkorten. Kopieer de URL naar TubeChop. De video begint te spelen met ‘sliders’ onderaan. Met die sliders kunt u de nieuwe start- en eindtijd instellen. Klik op ‘Chop it’. De ingekorte video krijgt een unieke URL en embed-code die u in uw slides, mails of netwerkprofielen kunt zetten. Zo vermoeit u uw publiek niet met overbodige informatie, maar kunt u zich richten op de kernboodschap.

Bron: Martijn Aslander e.a., ‘175 lifehackingtips’, Van Duuren Management, 2011

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s