ETAP verkoopt niet langer lampen maar licht

etaphoofdkantoormalle

Verlichtingsproducent ETAP uit Malle komt met een nieuwe dienst en die luistert naar de naam Lighting as a service, kortweg LAAS. Klanten hoeven niet langer lampen te kopen maar betalen voor licht en de bijhorende service. De stad Mechelen is de eerste klant en 4 gebouwen zullen volgens dit model worden verlicht.

“We zijn niet meer de leverancier van de lampen maar garanderen dat het licht brandt”, zegt Chris Van Bellegem van ETAP aan Ondernemen in Antwerpen. “Als je een product verkoopt, is de kous af zodra dat product geleverd en betaald is. Bij LAAS blijven wij eigenaar van de hele verlichtingsinstallatie gedurende een afgesproken periode, 10 jaar bijvoorbeeld. Al die tijd is het onze verantwoordelijkheid dat de installatie werkt.”

De stad Mechelen verzekert zich gedurende een periode van verlichting van goede kwaliteit en betaalt daar een vergoeding voor. ETAP is tijdens de duur van het contract verantwoordelijk voor het goed functioneren van de verlichting. Na afloop kan de stad het contract beëindigen of verlengen.

Nominatie
De verlichting die ETAP plaatst bij een LAAS-project, maakt gebruik van de recentste ledtechnologie waardoor het energieverbruik met minstens 30% daalt tegenover een klassieke installatie. Bij de beëindiging van een contract engageert het bedrijf zich om de verlichtingsinstallaties een nieuwe bestemming te geven.

Met het nieuwe LAAS-concept is ETAP genomineerd voor de Belfius Smart Belgium Awards in de categorie van bedrijven die meer dan 10 miljoen euro omzet draaien. Op 21 maart worden de laureaten bekendgemaakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s