Franse zangeres France Gall (70) overleden aan de gevolgen van kanker

Franse zangeres France Gall (70) overleden aan de gevolgen van kanker

De Franse zangeres France Gall is zondagmorgen op zeventigjarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Dat laat haar management weten in een mededeling.

“Er zijn woorden die we nooit willen uitspreken. France Gall is naar het ‘witte paradijs’ vertrokken op 7 januari, nadat ze twee jaar, discreet en waardig, gevochten heeft tegen de gevolgen van kanker”, aldus de woordvoerder van de zangeres, Geneviève Salama. Door het “witte paradijs” verwijst de woordvoerster naar “le paradis blanc” van Michel Berger. De Franse zangeres blies zondagmorgen om 10 uur haar laatste adem uit in het Amerikaanse ziekenhuis in Neuilly, nabij Parijs.

France Gall (de artiestennaam van Isabelle Gall) nam in 1963 op 15-jarige leeftijd haar eerste single “Ne sois pas si bête” op, een nummer dat meteen een hit werd in Frankrijk. In 1965 ging ze voor Luxemburg naar het Eurovisiesongfestival met “Poupée de cire, poupée de son”, dat werd geschreven door Serge Gainsbourg. Door haar overwinning raakte ze ook internationaal bekend.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s