MegaCool! Voetbal- en businesstempel Ghelamco wordt voor even blokparadijs

ghelamco-arena-759x500
Op kot studeren voor de examens is out. Dat blijkt uit een online enquête van Coca-Cola bij meer dan 800 Vlaamse studenten, die aangeven vooral de luxe van het thuisfront te waarderen. Om studenten dat comfort te bieden én succesvol door de blokperiode te loodsen, organiseert Coca-Cola van maandag 22 tot vrijdag 26 mei een origineel Blokfestival in de Ghelamco Arena in Gent. Goed voor 5 dagen geconcentreerd studeren, in combinatie met sportieve ontspanning én een verantwoorde blokparty. En dat wordt gewaardeerd door de studenten, want de 500 beschikbare plaatsen gingen in minder dan 48 uur de deur uit!

 Coca-Cola nam het initiatief nadat het bij meer dan 1.000 Belgische studenten (zo’n 800 Vlamingen en 200 Franstaligen) polste hoe zij anno 2017 hun blokperiode doorkomen.  Vijf conclusies op een rij:

  1. Hoe mooier het weer, hoe moeilijker studeren. Toch voor Vlaamse studenten, want ruim de helft ziet de concentratie slinken bij elke zonnestraal. Bij Waalse studenten ligt dat anders: 4 op de 10 geven expliciet aan beter te studeren door mooi weer.
  2. Blokken op kot is out: slechts een vijfde van de studenten tekent er nog voor. Bijna de helft (47%) zoekt de familiale sfeer op om rustig te blokken én zich te laten verwennen door de goede zorgen van mama. Daarnaast zweert 19% bij de bib, probeert 8% het park en zoekt 3% de sacrale stilte van een abdij of klooster op. Verrassend: Waalse studenten verkiezen een rustige plek boven Hotel Mama (33% vs. 29%).
  3. Een pauze tijdens het blokken? Dan checken studenten massaal sociale media (62%) en eten of drinken ze iets (62%). Ook opvallend: 39% dagdroomt al over zijn vakantiebestemming.
  4. Wat de ultieme zomervakantie betreft, wil een kwart van de Vlaamse studenten graag naar Zuid-Afrika trekken. Amper 5% wil feesten op Ibiza. Ook vakantie in eigen land is populair: 42% van de studenten kijkt ernaar uit om grote en kleinere festivals mee te pikken. De Belgische kust doet het minder goed als vakantieoord (17%).
  5. Bijna driekwart van de Vlaamse studenten boekt zijn vakantie voor de blok begint. Niet alleen om een goedkopere reis te scoren (25%), maar vooral om iets te hebben om naar uit te kijken (47%).

De frisdrankenmultinational besloot daarom origineel in te spelen op de nieuwe trends bij jongeren. De business seats van de Ghelamco Arena, thuisbasis van voetbalclub AA Gent, wordt voor even het toneel van diep nadenken. Van 22 tot 26 mei kunnen 100 studenten per dag, van 7.30 tot 19 uur, gratis deelnemen aan een inspirerend studeerprogramma, professioneel begeleid door coaches van studiebureau Succedo. En dat bleek precies te zijn wat studenten nodig hadden: de 500 plaatsen die via de Facebookpagina van Coca-Cola ter beschikking werden gesteld, vlogen in minder dan 48 uur de deur uit.

Het Blokfestival heeft heel wat in de aanbieding. Lange witte designbureaus met comfortabele stoelen om samen geconcentreerd te studeren, in een gemoedelijke setting mét cool uitzicht op het voetbalveld van AA Gent. Erkende studiecoaches ook die tips aanreiken én de hele dag door gebalanceerd brain food om de concentratie te bevorderen.  De studieblokken worden finaal ook afgewisseld met leuke pauzemomenten voor een mentale en fysieke boost, van yogasessies over outdoor fitness en pingpong tot voetbal en zelfs airhockey. Elke studiedag eindigt met een korte maar krachtige danceparty met deejay USX of een halfuurtje stand-up comedy door de Belgische Improvisatie Liga (BIL). Studeren anno 2017? Een heus plezier.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s