Catalanen willen einde van de ‘pitspoes’

Iniciativa per Catalunya (IpC), een politieke partij die actief is in de Spaanse deelstaat Catalonië, gaat in de gemeenteraad van Montmeló een motie indienen, die een einde wil maken aan de aanwezigheid van zogenaamde ‘pitspoezen’, dat zijn hostessen die de F1- en motorwedstrijden op het circuit van Catalonië opvrolijken met hun aanwezigheid. Dat meldt de radiozender Cadena SER.

De woordvoerder van Iniciativa, Jordi Manils, heeft gezegd van de motie ‘geen mediacircus te willen maken’, maar het debat te willen aanzwengelen om in de toekomst maatregelen te kunnen nemen en zo een einde te maken aan het inzetten van vrouwen ‘als seksuele advertenties’ voor sportmanifestaties. Manils hoopt in de gemeenteraad de steun te krijgen van andere politieke partijen.

‘Pitspoes is niet meer van deze eeuw’

“Er moet een einde komen aan deze discriminerende praktijken tegenover de vrouwen, bij een publiek dat voornamelijk uit mannen bestaat. Pas dan kunnen we spreken over een modern circuit dat sociaal is en aangepast aan de 21ste eeuw.”

Manils nodigt naast de overheden die eigenaar zijn van het circuit – het gemeentebestuur van Montmeló en de  Generalitat de Catalunya – ook Circuit de Catalunya, de uitbater ervan, en de automobilistenvereniging RACC uit om over zijn voorstel na te denken. Manils voegt er wel aan toe dat niet alle hostessen moeten verdwijnen:

Vrouw mag geen onderdeel van het decor vormen

“Onze instellingen moeten een pedagogisch rolmodel vormen en er rekening mee houden dat dit circuit door duizenden personen wordt bezocht – velen onder hen kinderen – en dat we het niet normaal moeten vinden dat vrouwen er een deel van het decor vormen.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s