F-you money: Google betaalde zijn personeel zo veel dat ze het bedrijf verlieten

BRON: EXPRESS

Het Amerikaanse technologiebedrijf Google werd het de voorbije periode met een opmerkelijk personeelsverloop geconfronteerd.

Onder meer in de divisie Waymo, die aan de realisatie van een zelfrijdende auto werkt, vertrokken vele medewerkers, waaronder een aantal belangrijke kaderleden.

Opmerkelijk is dat de vertrekkende werknemers bij Google een bijzonder hoog salaris, aangevuld met riante bonussen en andere voordelige arbeidsvoorwaarden, genoten.

Het fenomeen maakt volgens experts nog eens duidelijk dat vele werknemers door financiële stimulansen niet kunnen worden gekocht en andere uitdagingen en aanmoedigingen wensen.

“Er moet bij het personeelsverloop van Google met een aantal factoren rekening worden gehouden,” benadrukken experts. “Sommige werknemers raakten ongetwijfeld gefrustreerd door een gebrek aan vooruitgang, want er moet nog een lange weg worden afgelegd vooraleer de ontwikkelingen van Waymo in werkelijkheid kunnen worden omgezet.”

“Bovendien zijn er ongetwijfeld ook vragen geweest over de kwaliteit en de wisseling van het leiderschap, terwijl anderen uiteindelijk een voorkeur toonden om een eigen bedrijf op te richten. Een aantal medewerkers werd bovendien door concurrenten weggelokt.”

Concurrentie

“De hoge salarissen bij Google hebben bij dit verloop een belangrijke bijdrage geleverd,” stippen de experts aan. “Omdat de werknemers al veel geld hebben verdiend, bleven er voor velen immers uiteindelijk nog slechts weinig incentives om te blijven.”

Bovendien wordt erop gewezen dat het bedrijf niet enkel een aantal waardevolle medewerkers heeft verloren, maar tegelijkertijd de concurrentie heeft versterkt of nieuwe mededingers in het leven heeft geroepen.

Er wordt aan toegevoegd dat werknemers niet alleen vertrekken omdat ze laag worden betaald, maar blijkbaar ook wanneer hun vergoedingen onevenredig hoog zijn opgelopen.

“Tegelijkertijd eisen de werknemers uitdagingen, jobtevredenheid en ondersteuning,” wordt er opgemerkt. “Indien daarvan geen werk wordt gemaakt, dreigen nog meer medewerkers te vertrekken.” (mah)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s