Wie zal opdraaien voor de kosten aan het kunstgrasveld van Stayen? EEN UNIEKE KANS!

 Genk-fans hopen dat de club de aangerichte schade op Stayen betaalt:
Geachte heer Claessens, voorzitter OSV,
misschien is dit wel de uitgelezen kans om dit voorval te gebruiken om op een alternatieve doch correcte manier duidelijk te maken dat dergelijk gedrag van de supporters absoluut NIET kan!
Ik denk dat je hier samen met KRC Genk en STVV een passende oplossing kunt uitwerken. Dat de kosten moeten vergoed worden staat niet ter discussie. Dat KRC Genk deze betaald ten opzichte van STVV lijkt me ook geen punt!  KRC Genk verhaalt het vervolgens op zijn supporters, lijkt me fair. STVV kan niet de klos zijn als die mannen niet betalen of kunnen betalen!
Wat wel leuk zo zijn is om een manier te vinden dat de daders nu eens voor eens voor altijd duidelijk wordt gemaakt dat dit ECHT NIET PAST!
Bijvoorbeeld een werkopdracht op STAYEN zolang tot de som is terugbetaald aan KRC Genk. Maar een werkopdracht waarbij we zoeken naar een manier om die STRAFFE mannen die dit gedaan hebben zelf tot de conclusie te laten komen dat ze FOUT waren!
De beelden van de werkzaamheden door deze mannen op STAYEN, waar ze trouwens met het grootste respect dienen behandeld te worden, het is GEEN VERNEDERINGS CONCEPT, dat deze beelden gedeeld worden met de KRC GENK én de STVV COMMUNITY en bij uitbreiding de ganse SPORT Community!   Als de voorzitters van STVV en KRC ook werkelijk laten zien dat ze beiden achter dit initiatief staan dan zijn we volgens mij op de goede weg!
Ze mogen mij altijd bellen om hieraan mee te werken, om over mee te denken, graag zelfs!
Christian Reniers
LIMBURG BOVEN, LIMBURG LAAT ZIEN DAT HET OOK ANDERS KAN!

 De fans van KRC Genk richtten afgelopen vrijdag behoorlijk wat schade aan op Stayen. Vuurpijlen uit het bezoekersvak brandden immers bepaalde delen van het kunstgras kapot.

De kosten voor de herstelling van het veld lopen op tot enkele tienduizenden euro’s. “We staan ondertussen in contact met Genk. Zij zullen op basis van de videobeelden de daders laten opdraaiden voor de schade”, liet STVV-manager Philippe Bormans maandag bij Voetbalkrant.com weten. (Dat leest u HIER)

Bij de Overkoepelende Supportersvereniging (OSV) hoopt men dat de club uiteindelijk een handje toesteekt. “Dit had niet moeten gebeuren, maar een Limburgse derby is nu eenmaal altijd geladen”, vertelt voorzitter Rudy Claessens.

Vuurwerk in de heenmatch

“In de heenmatch gebruikten de STVV-supporters ook vuurwerk, maar op een gewoon veld sproei je eens met water en groeit het gras wel terug. Als dit op kunstgras gebeurt, is de schade aanzienlijk.”

“Gedane zaken nemen geen keer. We hopen in de eerste plaats dat Genk zal tussenkomen. Verder ga ik me er niet over uitspreken”, besluit Claessens. “Maar laten we zeggen dat de kosten niet zullen doorwegen op het feit dat we met 0-3 wonnen.”

 

Advertenties

2 gedachtes over “Wie zal opdraaien voor de kosten aan het kunstgrasveld van Stayen? EEN UNIEKE KANS!

 1. Beste Christian,
  ik was daar aanwezig en zat op de tribune vlakbij en kon alles dus goed waarnemen.
  Volgens mij kan je dat maar op 1 manier oplossen/vermijden : “Heel dat vak op dat ogenblik ontruimen!”
  Waarom?
  De softe, halfslachtige voorgestelde oplossing in jouw betoog is lief, aardig, goed bedoeld,… maar werkt niet om volgende redenen :
  – onmogelijk de daders eruit te halen met video (rookgordijn, snuggere manier van verdoezelen wie gooit,…)
  – Er is geweten door de omstaanders, collega “supporters”, wie de daders zijn maar die zullen op deze manier niet meewerken om te identificeren… integendeel.
  (benieuwd of ze dat ook nog zouden zijn als ze uit het stadion worden gezet en de match niet live kunnen volgen ondanks dat ze betaald hebben)
  – Er BL ‘ers (Bekende limburgers) van maken door ze een softe werkstraf te geven en daar dan ook nog de nodige (media) aandacht aan besteden is voor dat soort “supporters”, die erop uit zijn dit soort aandacht te krijgen, een regelrecht plan voor nog meer vuurwerk op het terrein.

  Groeten,
  Carlo

  1. Kijk Carlo, een bewijs dat het ook anders kan!

   “Ik begin die dief echt een toffe gast te vinden”

   22/02/17 – 06u30 Bron: Het Laatste Nieuws © Mathias Mariën.

   Vorige zomer probeerde hij nog in te breken in de Bamboo Beach in Blankenberge, volgende maand gaat hij die strandbar helpen opbouwen. Of hoe een 17-jarige in minder dan een jaar transformeert van boefje tot helpende hand.

   De politie aan de kust had er vorige zomer de handen mee vol. Enkele dagen na elkaar werd er ingebroken in de bars op het strand van Blankenberge. Uiteindelijk werden twee minderjarigen opgepakt, de jeugdrechter plaatste hen in een gesloten instelling.

   Eén van de jonge inbrekers blijft tot op vandaag zijn onschuld uitschreeuwen, de tweede bekende wel. De 17-jarige jongen wil binnenkort zijn misstap helemaal rechtzetten door twee weken te helpen bij de opbouw van de bar die hij vorige zomer nog wou leegroven. “Na één gesprek had ik al door: die jongen heeft écht spijt”, zegt Kurt Govaere, uitbater van Bamboo Beach en dus slachtoffer van het duo. “Hij kon blijven ontkennen, maar hij neemt zijn verantwoordelijkheid. Daar heb ik respect voor.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s