De Croo pompt 18 miljoen euro in digitale vaardigheden

Bron: Belga

Vicepremier en minister van Digitale Agenda Alexander De Croo (Open Vld) gaat investeren in een “digital skills fund”, een fonds voor opleiding in digitale vaardigheden

De Croo pompt 18 miljoen euro in digitale vaardigheden

Alexander De Croo © Belga Image

Vicepremier en minister van Digitale Agenda Alexander De Croo (Open Vld) trekt 18 miljoen euro uit voor een “digital skills fund”, een fonds voor opleiding in digitale vaardigheden voor de private sector. Dat heeft hij gezegd tijdens een panelgesprek over digitalisering op de nieuwjaarsreceptie van Voka. De minister beloofde in de komende weken meer details te zullen geven over het fonds.

De Croo zei voorts ook dat waar er nu wordt ingezet op “jobs, jobs, jobs”, er snel een ommezwaai zal komen naar “skills, skills, skills”. “Onder de waterlijn is een evolutie aan de gang, waarbij het Belgische kmo-weefsel zich aan het omvormen is van klassieke bedrijven naar gedigitaliseerde ondernemingen”, aldus de minister.

Ook arbeidsmarktexpert Jan Denys van Randstad beaamde dat “de uitdaging die nu in de verf gezet moet worden, die is dat mensen andere skills zullen moeten aanleren”. Volgens De Croo moeten “de dingen die een machine nooit zal leren, onze sterktes worden”.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: