Supporters Standard misnoegd: “Gemakkelijke oplossing, maar probleem zit dieper”

Het wordt hoog tijd dat men fan-management structureel gaat aanpakken. Maw de community gaat organiseren. Dit soort straffen uitspreken is totaal achterhaald. De mensen die wel in orde zijn en zich goed gedragen worden ook mee gestraft! Ongelooflijk dat men ook goed gedrag bestraft! Als we niet in staat zijn om de idioten er uit te halen dan verklaren we maar iedereen idioot! Je kan maar, en dat is de meerderheid, fan zijn die ECHT FAN is! 

Standard zal de komende uitmatchen geen tickets verkopen voor zijn fans. Mario Bronckaerts van de supportersclub Cup of Standard uit Tienen: “Ik viel bijna van mijn stoel toen ik het nieuws vernam. Ik kan me daar totaal niet in vinden.”

“Met deze maatregel wordt iedereen gestraft in plaats van enkel die individuen die ik niet eens Standard-supporters noem”, zegt Mario Bronckaerts over de beslissing van de club om de fans even niet meer mee te nemen naar uitmatchen.

Tegenwoordig kun je met camerabeelden bij wijze van spreken de kleur van de onderbroek van iemand zien. Zo moeilijk kan het dan toch niet zijn om de daders te identificeren.

“Dit is een gemakkelijke beslissing. Terwijl het probleem veel dieper zit. Ze moeten het zoeken waar het écht zit. Sommigen verknallen het voor iedereen.”

“Tegenwoordig kun je met camerabeelden bij wijze van spreken de kleur van de onderbroek van iemand zien. Zo moeilijk kan het dan toch niet zijn om de daders te identificeren en hen een levenslang stadionverbod en een boete op te leggen. Want ze moeten absoluut streng gestraft worden.”

Bronckaerts wijst ook met een beschuldigende vinger naar de organisatie rond de match. “Het was totale chaos aan de ingang. De politie wist het zelf niet meer en heeft 10 minuten voor de aftrap dan maar alle poorten opgegooid (dit wordt door de politie ontkend, red). Wie zelfs maar een kopie van een ticket had, was binnengeraakt.”

“Lijkt me moeilijk om de beslissing nog terug te draaien”

Bronckaerts denkt niet dat Standard nog op zijn beslissing zal terugkomen. “Het lijkt me moeilijk om het nu nog terug te draaien. Ze hebben de beslissing ook genomen zonder overleg met de supportersclubs. Hopelijk staat het bestuur alsnog open voor een dialoog.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s