Jack werd voor 30 jobs afgewezen vooraleer hij uitgroeide tot rijkste man van Azië

 

Als tiener slaagde hij niet voor de eindexamens op school. Hij stelde zich kandidaat bij meerdere universiteiten maar werd nergens aanvaard. Hij solliciteerde voor 30 verschillende jobs maar werd telkens afgewezen. En toch verloor de Chinees Jack Ma nooit het geloof in zichzelf. Hij startte zijn eigen business op en gaf iedereen het nakijken.

 
 
 

Soms was Jack Ma zelfs de enige kandidaat die niet werd aangenomen na een sollicitatie. Een deprimerende ervaring maar hij gaf niet op. De man begon dan maar met twee verschillende zakelijke projecten… die uiteindelijk onsuccesvol bleken. Terwijl de moed van de meeste mensen wellicht in hun schoenen zou zinken, bleef Jack Ma vastbesloten om het te maken.

In 1995 besliste hij om zich te richten op e-commerce. Hij wilde het eerste Chinese bedrijf oprichten dat zich uitsluitend ging bezighouden met onlineverkoop. Ondanks al zijn mislukkingen stond hij daar in zijn appartement uit te leggen aan zijn vrienden waarom dat ze zouden moeten investeren in zijn nieuwe onderneming.

Hij beschreef zijn eigenzinnige toekomstvisie uren aan een stuk van naaldje tot draadje. Zijn kameraden waren op de hoogte van zijn fiasco’s maar zagen eveneens zijn vastbeslotenheid. Uiteindelijk beslisten 17 vrienden om te investeren voor een totaal bedrag van omgerekend 70.000 euro. Daar was een reden voor. Jack beloofde hen dat hij het bedrijf waanzinnig succesvol zou maken en ze geloofden hem.

Jack en zijn vrienden hadden het bij het rechte eind. Tijdens het daaropvolgende decennium bouwde hij het ’s werelds grootste concern in e-commerce uit. Vandaag is ‘Alibaba’ ruimschoots 200 miljard euro waard. Maar de onderneming zou nooit bestaan hebben indien Jack Ma had toegelaten dat alle mislukkingen het geloof in zichzelf hadden aangetast.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s