Auto-expert waarschuwt: ‘Bij zelfrijdende auto’s meer seks onderweg’

Bij zelfrijdende auto’s zou er onderweg meer seks plaatsvinden, waarschuwt een Canadese auto-expert. Dit zou voor meer ongelukken zorgen.

Auto-expert waarschuwt: 'Bij zelfrijdende auto's meer seks onderweg'

– © Reuters

 

Barrie Kirk, mede-oprichter van Canadian Automated Vehicles Center of Excellence – een consultancybedrijf voor zelfrijdende automakers, denkt dat het zeker in de beginfase van de zelfrijdende auto belangrijk is dat mensen hun ogen op de weg houden. Maar ‘ik voorspel dat zodra computers ons rondrijden, er veel meer seks in auto’s zal plaatsvinden’, zegt hij tegen de Toronto Sun. Dat is een van de vele dingen die mensen zullen doen die voor afleiding van de weg zorgen.’

In de beginfase van de zelfrijdende auto kan het zijn dat de bestuurder nog wel eens in moet grijpen. Tesla heeft nu bijvoorbeeld een zelfrijdend systeem, maar daarbij moet de bestuurder nog altijd paraat zijn. Tesla-eigenaren plaatsen nu wel eens video’s online waarin ze de krant lezen achter het stuur of hun tanden poetsen, maar aangezien het nog om een testfase gaat moeten de chauffeurs op blijven letten. In andere video’s is namelijk te zien dat het zelfrijdende systeem het soms nog af laat weten. Wanneer de lijnen op de weg bijvoorbeeld niet duidelijk zijn, kan het zijn dat de auto niet weet waar hij heen moet.

Volgens Kirk overschatten veel mensen de mogelijkheden van zelfrijdende wagens op dit moment, waardoor mensen andere dingen gaan doen. ‘Volledig zelfrijdende auto’s zijn nog een paar jaar weg.’ Canada denkt op dit moment na over wetgeving voor zelfrijdende auto’s, waarbij seks achter het stuur een van de zorgen is.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: