Barcelona bedankt hun ‘Verlosser’ op deze manier

 FC BARCELONA BEDANKT JOHAN CRUIJFF VOOR ALLES WAT HIJ VOOR DE CLUB GEDAAN HEEFT
Barcelona bedankt hun 'Verlosser' op deze manier

Johan Cruijff beleefde enkele van zijn grootste successen bij FC Barcelona. Toen hij de club na 14 jaar nog eens een titel bezorgde kreeg hij de bijnaam ‘de Verlosser’. De club bedankt hem nogmaals voor alles in een open brief.

Op de website van de Catalanen ondertekenden de laatste acht voorzitters het eerbetoon aan Cruijff. De brief begint en eindigt met “bedankt Johan”.

Hij wordt bedankt voor zijn prestaties als speler en als coach. Onder zijn leiding won Barça hun eerste Europa Cup 1 in 1992. Hij voerde ook hun huidige manier van spelen in, die we vandaag nog steeds kennen als ‘totaalvoetbal’.

Més que un club

De brief spreekt ook over de mentaliteitswijziging die Cruijff teweeg bracht en zo de geschiedenis van Barcelona veranderde. “Het icoon Cruijff kon als de beste uitleggen dat Barça ‘meer is dan een club’.”

Hieronder kan u de brief in zijn geheel lezen.

Bedankt Johan,

De dood van Johan Cruijff is triestig nieuws voor de hele voetbalwereld. Zijn individuele en collectieve prestaties hebben van hem één van de beste spelers en coaches uit de geschiedenis gemaakt. De invloed die hij op de club heeft gehad, was enorm. Eerst en vooral willen we onze deelneming betuigen aan de familie Cruijff en aan alle spelers en staf die met hem hebben samengewerkt binnen de club.

Op een dag als vandaag zal elke Barcelona-fan zijn eigen herinneringen aan Cruijff ophalen. Wij, als voorzitters van Barcelona, hebben de eer om een briljante en moedige man te bedanken die de weg voor onze club uitstippelde. Wij zijn Cruijff enorm dankbaar voor zijn werk als speler en coach, en voor de titels die hij won. Maar wij zijn hem vooral dankbaar voor de ideeën die hij achterliet. Die zullen ook de toekomst van FC Barcelona bepalen. Zij zijn veel meer waard dan de gewonnen titels. Cruijff bracht ons zelfvertrouwen bij en bepaalde zo de koers voor de latere successen van FC Barcelona.

Met Cruijff begonnen we anders te spelen, in een innovatief systeem. We ontwikkelden onze eigen speelstijl, wat gekend staat als ‘totaalvoetbal’. De Barça-stijl die wereldwijd wordt bewonderd.

De komst van Cruijff veranderde de geschiedenis ban FC Barcelona. Hij zorgde voor een mentaliteitswijziging. Dankzij hem laten we nooit het hoofd hangen en weten we dat niemand onverslaanbaar is. dat we kunnen bereiken wat we voor ogen hebben. Het icoon Cruijff kon als de beste uitleggen dat Barça ‘meer is dan een club’.

Zonder Cruijffs open en uitdagende geest waren we wellicht niet de beste club ter wereld geworden. Dus nogmaals: bedankt Johan. Bedankt aan de man die bewonderd werd. Bedankt voor de ster die je was op en naast het veld. Bedankt voor jouw authenticiteit en expertise. En bedankt dat je voor Barça, Barcelona en Catalonië koos. Je bent altijd een van ons geweest en je zult altijd een van ons blijven.

Bedankt, Johan

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s