“FRIENDS” reunion interview 2016

Friends-cast

Afgelopen zondag kwamen 5 van de 6 acteurs van de tussen 1994 en 2004 waanzinnig populaire sitcom ‘Friends’ voor het eerst in 12 jaar weer samen voor een reünie georganiseerd door de Amerikaanse televisiezender NBC. 

Eerder dan een weerzien werd het vooral een speciale aflevering ter ere van regisseur James Burrows, die mee verantwoordelijk is geweest voor de serie.

In verschillende media is de teleurstelling over deze reünie groot. Niet enkel omdat acteur Matthew Perry,  – die de rol van Chandler vertolkte – ontbrak, maar vooral vanwege het gebrek aan interactie tussen de vijf, die volledig uit elkaar gegroeid leken te zijn. (Perry maakte via satelliet wel even zijn opwachting vanuit Londen, waar hij zijn toneeldebuut maakt.)

1 miljard dollar per jaar aan auteursrechten

Het zal de zes acteurs allemaal worst wezen. USA Today berekende vorig jaar dat de heruitzendingen van ‘Friends’ zowat overal ter wereld productiestudio Warner Bros. elke jaar nog 1 miljard dollar aan auteursrechten opleveren.

20 miljoen dollar elk

Dat vertaalt zich voor acteurs Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry en David Schwimmer, die contractueel recht hebben op 2% van dat bedrag, in een jaarlijkse cheque van 20 miljoen dollar elk. Om niets te doen…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s