Starter wil elektrische wagens opladen aan elk huis

Bron: TRENDS-KNACK

“Een euro alstublieft.” Dat antwoordde een cafédame toen Patrick Coulier (The Ecloud Company) vroeg of hij zijn gsm kon opladen in haar café. “Oei, hoeveel zou ze wel niet rekenen als ik binnenkort hier mijn elektrische auto moet opladen?”

Starter wil elektrische wagens opladen aan elk huis

© Photo News

Vanuit die gedachte begon Patrick Coulier samen met Frank Daems, Hans Bracquene en Philip Coulier aan een oplossing te sleutelen. Hun doel was een systeem te bedenken waarmee iedere bezitter van een elektrische wagen de batterijen overal zou kunnen opladen door de eigenaar van de stroom te vergoeden.

The Ecloud Company is na investeringen in hard- en software klaar voor de lancering dit jaar. Het bedrijf stelde het prototype van zijn laadsysteem voor op het recente Autosalon. “Iedereen die een laadstation wil openen voor zichzelf, vrienden, collega’s en anderen schrijft zich online in en krijgt gratis genummerde stickertjes thuis”, legt Daems uit. Hij plakt die boven een voor iedereen toegankelijk stopcontact aan een huis of bedrijf. Een aparte laadpaal is dan niet nodig. Wie de batterij van zijn elektrische wagen wil opladen, kan met een speciale kabel en een Ecloud-adapter stroom afnemen van zo’n stopcontact. De adapter bevindt zich tussen het stopcontact en de kabel en bevat een geïntegreerde teller, die de energiestroom naar de auto meet.

“Veilig bovendien, want de adapter checkt eerst de stroombron”, zegt Daems.

“In de cloud wordt alle informatie bijgehouden en worden betalingen automatisch geregeld. Leasemaatschappijen zijn sterk geïnteresseerd”, zegt Frank Daems van het Jabbeekse bedrijf. “Ze zien dit systeem als een alternatief voor de tankkaart die de werkgever aanbiedt aan zijn personeel. We hopen via die internationaal actieve leasemaatschappijen snel actief te zijn in heel Europa.”

Hans Hermans

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: