Na Google-spits Bakx hebben we nu ook een LinkedIn-rechtsachter

Bron: SPORZA

WO 03/02/2016 – 12:17De Sloveense eersteklasser NK Domzale heeft een nieuwe rechtsachter op een aparte manier gezocht en gevonden. Na het vertrek van de vaste rechtsback en kapitein zette de club een vacature op LinkedIn, en met resultaat.

Alvaro Brachi is de nieuwe rechtsachter van NK Domzale uit Slovenië, maar dat is niet meteen het grootste nieuws. De Sloveense ploeg was dringend op zoek naar een nieuwe speler en zocht die dan maar op het internet.

Domzale kreeg maar liefst 150 reacties op de vacature die het plaatste op de sociaalnetwerksite LinkedIn. De Spanjaard, die zijn opleiding genoot bij Betis en Espanyol, bleek de beste kandidaat. Domzale staat op een voorlopige derde plek in Slovenië, goed voor de kwalificaties van de Europa League.

Google-spits Istvan Bakx

Brachi is niet de eerste speler die een transfer te danken heeft aan het wereldwijde web. Toen Hein Vanhaezebrouck in 2007 op zoek was naar een nieuwe speler voor zijn toenmalige club Kortrijk, besloot hij maar “linkeraanvaller” in te geven in Google.

Vanhaezebrouck vond lovende recensies over Istvan Bakx en nam hem over van de Nederlandse vierdeklasser HSV Hoek. Bakx scoorde vier keer in zijn eerste vijf wedstrijden, maar wordt vooral herinnerd als de Google-spits.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s