5 Dingen die tegen 2020 niet meer bestaan

5 Dingen die tegen 2020 niet meer bestaan

Slechts vijf jaar geleden zag de wereld er helemaal anders uit: in 2010 werd de iPad nét gelanceerd, introduceerde Kickstarter een nieuwe manier om geld op te halen én lanceerde Square een nieuwe mogelijkheid om op een simpele manier mobiel te betalen. We staan er amper bij stil over hoe de wereld op korte tijd zal veranderen. Dit zijn 5 zaken die niet langer zullen bestaan tegen in 2020:

1. Cash Geld, Cheques, Kredietkaarten & Bankautomaten

Vandaag kunnen ondernemers hun klanten al via hun smartphone laten betalen dankzij uitvindingen zoals Square. Er duiken ook steeds meer apps op, die betalingen regelen. Denk maar aan mobile banking apps en apps zoals bancontact. Facebook experimenteert al met betalingen via Facebook Messenger in de Verenigde Staten & Apple is ook druk bezig met de wereldwijde uitrol van haar mobiele betalingsplatform Apple Pay.

We hoeven er geen tekening bij maken. Betalen zal op korte termijn drastisch veranderen. In de Verenigde Staten alleen al zakte het gebruik van cheques met 57 procent tussen 2000 en 2012. 94 procent van de consumenten onder de 35 beheren hun bankzaken online. In Europa worden cheques zo goed als nooit nog gebruikt.

Het lijkt er dus op dat de alternatieven voor cash geld in de komende 5 jaar de kop op zullen steken. Misschien zal het zelfs helemaal verdwijnen.

2. USB Sticks & externe harde schijven

Uit het Mobility Rapport van Ericsson blijkt dat tegen 2020, 70 procent van de wereldbevolking een smartphone zal gebruiken. Uit het rapport bleek ook dat 90 procent van de werelbevolking tegen dan ook toegang hebben tot mobiele datanetwerken.

Uit het rapport blijkt ook dat clouddiensten zoals iCloud, Box, Dropbox, Google Drive & Microsoft OneDrive aan belang zullen winnen. Verwacht wordt dat de prijzen voor deze clouddiensten ook steeds goedkoper zullen worden, waardoor fysieke datadragers voor heel wat mensen irrelevant zullen worden.

3. Bye Bye Wachtwoorden

Tegenwoordig hebben internetgebruikers zo’n 19 verschillende paswoorden. Vaak zijn wachtwoorden onvoldoende gesofisticeerd om als veilig te worden beschouwd.

Daarnaast worden ook steeds meer databases gekraakt door hackers waardoor wachtwoorden en gebruikersnamen te grabbel liggen op het internet. Maar zelfs moeilijke wachtwoorden kunnen in een handomdraai worden gekraakt.

Vandaag zijn biometrische beveiligingssystemen zo goed als mainstream geworden, vooral op mobiele apparaten. Vingerafdrukken, stem- en gezichtsherkenning zitten nu vaak ingebouwd in tal van smartphones.

Gezien de populariteit van het Internet of Things (IoT), zullen ook sleutels niet langer blijven bestaan, aangezien je binnenkort ook met je smartphone of wearable in staat zal zijn om jouw voordeur te openen.

We can’t wait! 🙂

4. De afstandbediening

Afstandbedieningen voor je TV, je DVD-speler of voor je Chromecast en Apple TV? Nu liggen ze verspreid doorheen het huis en kunnen ze ook makkelijk zoek raken. In de toekomst wordt jouw smartphone dé universele afstandsbediening.

Volgens onderzoeksfirma Strategy Analytics zal het Internet of Things zorgen voor een toevloed van 17,6 miljard extra connected devices tegen 2020. Als elk van deze apparaten een afstandbediening zou nodig hebben, wordt het een ongeloofelijke warboel.

Het wordt dus aannemelijk dat onze smartphone of bepaalde wearables de manier worden waarmee we tal van connected devices zullen gaan aansturen.

5. Cloud Agreements vervangen Papier

Deze trend zet zich al langer door, maar zou in de komende jaren wel eens finaal kunnen doorbreken. Dankzij zogenaamde “cloud agreements” kunnen transacties en contracten tussen bedrijven volledig digitaal bezegeld worden.

Nu ook identiteitcontrole en financiële gegevens raadpleegbaar worden via het internet wordt het digitaal uitwisselen van gegevens en data tussen bedrijven erg makkelijk.

Zie jij nog grote disrupties binnen de komende 5 jaar?

bron: techcrunch.com & BLOOVI.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s