Heeft Magic Leap de sleutel van onze virtuele toekomst in handen?

screen shot 2014-10-14 at 6.36.54 am.png

BRON: EXPRESS.be

Het Amerikaanse technologiebedrijf Magic Leap, gespecialiseerd in augmented reality, heeft recent met een nieuwe kapitaalronde een bedrag van 827 miljoen dollar opgehaald. Hoewel Magic Leap nog geen enkel product op de markt heeft en ook nog geen operationeel prototype heeft kunnen voorstellen, heeft de onderneming sinds zijn oprichting in totaal al 1,4 miljard dollar investeringen verzameld.

Daarmee is het Amerikaanse bedrijf één van de meest waardevolle startups van de hele wereld. De marktwaarde van Magic Leap, dat vier jaar geleden werd opgericht, wordt inmiddels geraamd op een bedrag van ongeveer 3,7 miljard dollar.

Volgens een aantal waarnemers werkt Magic Leap aan een technologie die vergeleken zou kunnen worden met onder meer Google Glass of de HoloLens van Microsoft. De technologie van Magic Leap zou de inzet van schermen echter overbodig maken en zou de beelden rechtstreeks op het netvlies van de gebruiker projecteren. Dat zou de kijkervaring realistischer moeten maken.

Eerste product

Rio Caraeff, chief technical officer van Magic Leap, wijst er ook op dat de technologie alle activiteiten zal kunnen uitvoeren die met een computer of met een smartphone kunnen worden gedaan.

Onder meer Google en Alibaba hebben een belang in Magic Leap opgebouwd. Sundar Pichai, chief executive van Google, zetelt in de raad van bestuur van de startup. Ook de investeerders Kleiner Perkins en Andreessen Horowitz participeren in het kapitaal van Magic Leap.

Rony Abovitz, chief executive van de startup, zegt te hopen op een relatief korte termijn een eerste product te kunnen lanceren, maar een concrete datum kon niet in het vooruitzicht worden gesteld.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s