Hij draagt een vuil marcelleke en is broodmager maar dan speelt hij piano als een virtuoos

 Bron: The Huffington Post

Dakloze Donald Gould blijkt erg getalenteerd. © Facebook.

VIDEO Hij droeg een oud, vuil ‘marcelleke’, zijn haar was helemaal samengeklit en hij was broodmager. Maar toen de dakloze Donald Gould plaatsnam achter de piano in de Amerikaanse stad Sarasota konden passanten hem niet langer negeren. Wat hij bracht, was gewoonweg te goed.

In Sarasota werden meerdere piano’s geplaatst om mensen aan te zetten zich op een creatieve manier uit te drukken in de publieke ruimte. Toen Gould de toetsen van het instrument beroerde, gebeurde er iets magisch.

Come Sail Away
Hij vertolkte meesterlijk de hit ‘Come Sail Away’ van Styx uit 1977. Verwonderde voorbijgangers konden dan ook niet anders dan halt te houden om met ingehouden adem te luisteren naar de wondermooie performance van de dakloze man.

Drie miljoen views
Aroar Natasha werd zo geraakt door wat Gould aan de piano presteerde dat ze zijn optreden filmde en op Facebook plaatste. Het betoverende pianospel van Gould veroverde het internet als een lopend vuur dat niet meer was te stoppen. Op twee dagen tijd kreeg de video meer dan drie miljoen views.
Enkele dollars
“Ik had gewoon gehoopt enkele dollars bijeen te sprokkelen tijdens het spelen maar dit had ik niet verwacht”, zei de erg bescheiden 51-jarige man aan het lokale tv-station ABC 7.
Muziekleraar
Als kind speelde hij klarinet en was zo goed dat hij dat instrument mocht bespelen tijdens zijn tijd bij de Amerikaanse marine. Na zijn dienstjaren keerde hij terug naar huis om muziek te studeren aan de universiteit met als doel later muziekleraar te worden. Hij had echter onvoldoende geld om die studie volledig af te maken.
Noodlot
Daarna sloeg opnieuw het noodlot toe voor Gould. In 1998 stierf zijn vrouw onverwacht. De man zocht zijn heil in drugs en raakte aan lager wal. Zijn toen driejarige zoontje werd geplaatst.
Kinderen
De dakloze man vertelde aan ABC 7 dat kinderen soms naast hem aan de piano komen zitten wanneer hij speelt. Zo voelt hij zich op een bepaalde manier toch een muziekleraar, het beroep dat hij zo graag had beoefend maar waar het lot helaas anders over besliste.
Auditie
Maar misschien is er eindelijk ook goed nieuws voor Gould. Sinds de video van zijn optreden viraal ging, werd de man door een muziekcafé gecontacteerd om auditie te doen voor live optredens in hun pianobar. Dus wie weet, komt alles nog wel goed voor deze uiterst getalenteerde Amerikaan en neemt zijn zoon weer contact op met hem. Dat is immers zijn allergrootste wens.
 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s