Wat een toewijding! Jongen draagt zieke klasgenoot al 3 jaar lang op rug naar school

Xie heeft vrijwillig aangeboden om zijn klasgenoot Zhang elke dag naar school te dragen. © Tencent News.

Ontzettend ontroerend en erg inspirerend. Dat is het bijzondere verhaal van twee jongens uit China. Dankzij zijn vriend Xie Xu (18) heeft Zhang Chi (19) nog geen enkele les gemist. Zhang lijdt aan spieratrofie en kan zelf niet naar school lopen. Dus springt zijn toegwijde klasgenoot Xie in de bres en draagt hem al drie jaar lang geheel vrijwillig naar school, zo meldt Tencent News.

Ze zijn geen familie van elkaar maar wat Xie over heeft voor zijn vriend Zhang is niet in woorden te vatten. Elke ochtend neemt hij de gehandicapte jongen op zijn rug om hem van het studentenhuis naar school te brengen en in de namiddag stapt hij dit traject in omgekeerde richting. En dit al drie jaar lang. Maar daar stopt het niet want Xie helpt zijn vriend ook met het wassen van zijn kleren en zorgt dat hij drie maaltijden per dag heeft.

Xie moet zijn vriend toch minstens tien keer per dag optillen en dat zo’n 200 dagen per jaar. Het is een zware klus. De vice-rector van de Daxu High School is terecht heel erg trots: “Hij is de beste student die we hebben.”

Bovendien blijkt Xie ook de andere studenten te inspireren. Zij steken nu sneller een handje toe om Zhang een onbezorgde studententijd te bezorgen.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s