‘Sport helpt minder afvallen dan je denkt’

‘Sport helpt minder afvallen dan je denkt’
Combinatie van eten-sporten-ingesteldheid/mind is cruciaal!

 

Met sporten verbrand je calorieën, maar je valt er minder van af dan je misschien zou denken. Onder meer het overschatten van de sportprestaties en het compenseren met te veel eten zijn daar de oorzaak van, schrijft De Morgen.

‘Om gewichtsverlies te bereiken, is bewegen alleen niet genoeg’, zegt professor Greet Cardon van de vakgroep Bewegings- en Sportwetenschappen van de Universiteit Gent. ‘Afvallen kan alleen door een combinatie van beweging en aangepaste voeding. Als je wil afvallen, moet je meer calorieën verbranden dan je er opneemt’. Dus moet je goed weten hoeveel calorieën je verbrandt, want voor je het weet, neem je een extra portie of dessert ‘omdat je toch al gesport hebt’, en is het beetje gewicht dat je verloren hebt, er zo weer bij.

Laat dat echter vooral geen excuus zijn om in je luie zetel te blijven zitten, want de voordelen van sporten beperken zich niet tot gewichtsverlies. ‘Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat fitheid veel belangrijker is dan overgewicht voor de gezondheid’, zegt Cardon. Wie vaak sport en dus fit is, loopt minder risico op diabetes en hart- en vaatziekten, ongeacht zijn gewicht.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s