Google werkt aan nieuwe techniek om kanker op te sporen

De ambitie van Google is om via die microscopisch kleine nanodeeltjes het bloed van een persoon constant te monitoren. ‘De nanodeeltjes zouden via een pil ingenomen kunnen worden en vervolgens in het bloed worden opgenomen. Ze zouden ontworpen zijn om daarin bepaalde celtypes, zoals tumorcellen, op te sporen en zich eraan vast te hechten’, luidt het.

Google onderzoekt nu in de eerste plaats het potentieel van die nanodeeltjes om zeldzame cellen te detecteren en om geleidelijke veranderingen in het bloed te meten. Op die manier zouden naast kankercellen bijvoorbeeld ook hartaanvallen en beroertes al in een erg vroege fase ontdekt kunnen worden.

Vervolgens kan een diagnose gesteld worden door die nanodeeltjes in verbinding te brengen met een sensor, die bijvoorbeeld in een polsband kan worden gedragen. Die verbinding kan via radio- of lichtgolven tot stand worden gebracht.

Het onderzoek valt onder het toezicht van ‘Google X’, de bedrijfseenheid die ook andere futuristische projecten onderzoekt zoals de zelfrijdende wagen (Google Car) en de interactieve bril (Google Glass). Het bedrijf benadrukt dat het onderzoek zich nog in een pril stadium bevindt.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: