Cast Downton Abbey zet blunder met waterflesje gracieus recht

 

Op een promofoto voor het vijfde seizoen was onbedoeld meer te zien dan een statig poserende Lord Grantham en zijn dochter Lady Edith. Enkele oplettende Twitteraars spotten namelijk een verdwaald plastic waterflesje op de schoorsteenmantel in de achtergrond. Het beeld, dat volgens de Britse televisiezender ITV werd bijgesneden voor gebruik in de pers, belandde per ongeluk in zijn geheel (en dus mét waterflesje) op het internet. Het anachronisme lokte meteen een heuse stroom aan internetgrapjes uit.

 

Hoe je zo’n historische blunder toch sympathiek rechtzet? Door het voorval aan te wenden ter promotie van een goed doel. De cast en crew van Downton Abbey poseerde daarom voor een groepsfoto waarop iedereen te zien is met een waterflesje in de hand en een ‘oeps foutje’-uitdrukking op het gezicht. Op die manier willen de acteurs en medewerkers van de reeks hun steun betuigen aan WaterAid, een internationaal goed doel dat voor schoon drinkwater zorgt in arme gebieden.

 

‘De cast en crew waren geschrokken door de media-aandacht voor het waterflesje. Dus besloten ze die aandacht te gebruiken voor water dat er wél toe doet. Ze hopen dat ze met de groepsfoto het werk van hulporganisatie WaterAid in de kijker kunnen zetten’, aldus zender ITV. WaterAid vraagt dan ook om een kleine bijdrage van 3 pond aan al wie smakelijk kon lachen om de Downton Abbey blunder en de leuke rechtzetting van de cast. Online doneren kan hier.

 

De foto waar het allemaal mee begon:

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: