Google toont zelfrijdende wagen: een tweezitter zonder stuur en pedalen (VIDEO)

Google heeft een eerste prototype van zijn zelfrijdende auto voorgesteld: een kleine tweezitter zonder stuur en pedalen en met elektrische aandrijving. Super, helemaal te gek!

Ik kijk uit naar de dag dat we hiermee kunnen rijden! Het zal er waarschijnlijk sneller gaan zijn dan bv een aanpassing aan de Grote Ring van Brussel!!!  We gaan eerder in een Google Car rijden dan dat we de Ring aanpassen in Brussel naar het model van Eindhoven!!!  Politici misschien al beginnen aan de voorbereidingen dat enkel deze auto’s nog toegelaten zijn op de Ring + vrachtwagens!  Files opgelost!

Google

Google werkt al jaren aan technologie voor zelfrijdende auto’s. In de beginfase werd die technologie ingebouwd in bestaande wagens van onder meer Toyota. Maar nu komt het internetconcern, voor het eerst, met een eigen prototype aanzetten. Dat werd door medeoprichter Sergey Brin voorgesteld tijdens de Code Conference in Californië.

Tussen Smart en speelgoed

De Google-wagen moet de bestuurder overbodig maken. Binnenin is dan ook geen stuur en geen gas- of rempedaal te bekennen. Wel aanwezig: twee stoeltjes, gordels, aan- en uitknoppen en een schermpje voor routeaanwijzingen. Aan de buitenkant doet het prototype denken aan een mix tussen een Smart en een speelgoedauto.

In de eerste fase zullen er ongeveer 100 van zulke prototypes gebouwd worden, die vanaf aanstaande zomer getest worden. Die modellen zullen wel nog bedieningselementen hebben, zodat bestuurders nog kunnen ingrijpen waar nodig.

90 procent minder ongevallen?

Volgens projectleider Chris Urmson van Google zal een marktrijpe versie van de wagen nog wel enkele jaren op zich laten wachten. Google’s ambitie voor de autonome auto is dan ook niet gering: voor 90 procent minder auto-ongevallen proberen te zorgen middels een technologie die obstakels sneller dan menselijke automobilisten kan detecteren en ontwijken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s