Peter Maes lijkt klaar voor volgende stap: ‘Een trainer in zijn laatste contractjaar, is een trainer die gefaald heeft’

Waarom is Peter Maes een TOPTRAINER: hij kent de essentie!!!!  “De honger naar succes. De ambitie. Dat is wat een ploeg succesvol maakt. Wie heeft er honger? Want mensen die hongerig zijn, zijn tot heel veel in staat!

Heel wat sportclubs zijn op dit vlak chronisch ziek! De hele entourage straalt geen honger uit! Geen ambitie! Hoe kan de ploeg dan hoge ogen (blijven) scoren?

Laat ons maar met beide voeten op de grond blijven is meestal het motto! Met “beide” voeten op de grond is tenminste een zekerheid (dat je niet vooruit komt!)

Peter Maes lijkt klaar voor volgende stap: 'Een trainer in zijn laatste contractjaar, is een trainer die gefaald heeft'
Peter Maes is een van de meest succesvolle trainers van de afgelopen jaren. Hij gooit momenteel hoge ogen met Lokeren en lijkt klaar voor de volgende stap. P-magazine had een gesprek met de aimabele man.

Enkele jaren geleden vocht Lokeren nog met KSV Roeselare om het behoud in de Jupiler Pro League. Het trok uiteindelijk aan het langste eind, maar op Daknam was het intussen een heus trainerskerkhof. Op dat moment kwam Peter Maes in beeld bij de Oost-Vlamingen. Voor de derde keer in vier jaar tijd haalde de trainer Play-Off 1 met de club. Twee jaar geleden won hij ook de beker van België. Ook dit jaar staat hij met zijn club in het Koning Boudewijnstadion in de finale van de Cofidis Cup. Maes lijkt dan ook klaar voor een stapje hogerop. Al ligt hij wel nog onder contract.

NIET ALLES WAT IK AANRAAK VERANDERT IN GOUD

“Een trainer in zijn laatste contractjaar, is een trainer die het niet zo goed doet. En wie het wel goed doet, is het waard om een afkoopsom voor te betalen. Dat vind ik zeer logisch”, vertelt Peter Maes in P-magazine. Bovendien lijkt de tijd rijp voor een overstap naar een topclub. “Ik zie verschillende golfbewegingen bij clubs. Het ene moment zijn de buitenlandse trainers heilig, het andere moment is men vol lof over de Belgische trainers. Je moet gewoon op de goede golf terechtkomen. Je kan dat niet forceren. Momenteel is er een Belgische golf voelbaar.” (denk maar aan de terugkeer van Michel Preud’homme en Frank Vercauteren, nvdr.)

Maar wat is nu hét geheim van alle succes? “De honger naar succes. De ambitie. Dat is wat een ploeg succesvol maakt. Wie heeft er honger? Want mensen die hongerig zijn, zijn tot heel veel in staat”, meent de Lokerentrainer die vooral in het oog springt door zijn geroep en getier op zijn spelers. “Ik hoef niet als vriend afscheid te nemen van een speler. Ik ben een leermeester. Er moet respect zijn. Ze moeten zeggen achteraf: “Hij was hard, maar hij was wel eerlijk.””

HARDE KERN VERPLAATSEN

Een van de opvallendste veranderingen die Maes doorvoerde sinds zijn komst naar Daknam was het verplaatsen van de harde kern in de tribunes. In plaats van aan de zijkant, moest de harde kern achter het doel plaatsnemen van Peter Maes. “Die aanpassing kostte de voorzitter 200.000 euro. We kunnen sindsdien ook minder fans van de tegenpartij ontvangen, maar ik vind dat de spelers een doel moeten hebben om naartoe te voetballen. Als dat de eigen fans zijn, dan zorgt dat voor een zekere zuigkracht. Voordien konden we de keet veel moeilijker in brand krijgen. Ik herinner me nog dat we met KV Mechelen op Kortrijk gingen spelen met promotie als inzet (…)”

Lees het volledige interview met Peter Maes in P-magazine.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s