De 4 mantra’s van de succesvolle ondernemer

Hoe maak je het als ondernemer? Dat vragen mensen de succesvolle ondernemer Chip R. Bell al dertig jaar. Het antwoord op die vraag valt moeilijk samen te vatten in een handvol mantra’s, maar voor zijn artikel op Entrepreneur deed hij daar toch een poging toe.

Vergeet niet dat het niet volstaat om deze vier principes enkele dagen lang te volgen, maar dat je ze elke dag opnieuw dient te herhalen als je een kans wil maken op de trots, het geluk en het geld dat gepaard gaat met ondernemerssucces.

  1. Elke dag een meesterwerk. Voor een ondernemer is elke dag een opportuniteit om een meesterwerk te creëren. Net zoals niemand nog denkt aan Michelangelo’s risicovolle schilderwerk, maar iedereen natuurlijk de Sixtijnse Kapel kent, maakt het niet uit hoeveel e-mails, hoeveel telefoontjes of hoeveel saaie meetings je per dag doet. Enkel het meesterlijke eindresultaat telt. Wees bereid om al de nodige moeite te doen om dat resultaat te bereiken.

  2. Positief, moedig en visionair. Als ondernemer is het jouw taak om anderen te inspireren met je optimisme en je gedurfde visie. Er lopen niet veel mensen rond die dat kunnen. Wie ervoor kiest om zo iemand te worden moet dan ook helemaal in zijn werk opgaan.

  3. Volledige verantwoordelijkheid. Er is geen ‘Verlaat de gevangenis zonder te betalen’-kaart in het leven van de ondernemer. Elke fout die jij of iemand in je team maakt is jouw verantwoordelijkheid en daar kom je niet onder uit door excuses te verzinnen of de schuld op anderen te schuiven. Een winnaar beseft dat en vermijdt zulke fouten voordat ze zich voordoen door hard te werken en zich nauwkeurig voor te bereiden.

  4. Verkoop jezelf en je product. Succes als ondernemer draait niet enkel rond het maken of aanbieden van een fantastisch product of dienst. Marketing en promotie zijn minstens even belangrijk want zonder de spotlight op jezelf en op je werk te richten, blijft de markt onwetend over je fenomenale verwezenlijkingen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s