3 eigenschappen die je geschikt maken voor een job bij Google

Google analyseerde welke individuen het de voorbije jaren het verste schopten in hun bedrijf. Dat leidde tot een wijziging in het rekruteringsproces waarbij o.a. het belang van studies en behaalde diploma’s naar de achtergrond verdween. Laszlo Bock, hoofd van People Operations bij Google, vat de cruciale eigenschappen van de meest succesvolle Googlers als volgt samen in een interview met de New York Times:

  • Intellectuele bescheidenheid. Topstudenten uit prestigieuze scholen werden zelden met veel mislukkingen geconfronteerd en zijn daarom minder in staat om uit hun fouten te leren. Ze hebben de neiging om hun successen aan hun inherente genialiteit te wijten en hun problemen op anderen af te schuiven. Intellectueel bescheiden mensen doen dat niet en zijn bovendien ook meer bereid om hun uitgesproken meningen bij te schaven op basis van nieuwe informatie.

  • Street smarts. Bedrijven die zich focussen op een handvol topscholen negeren al het talent dat elders in de wereld te vinden is. Bock: “Mensen die niet naar de universiteit zijn geweest en het toch hebben gemaakt in de wereld zijn uitzonderlijk. We moeten alles doen om deze individuen te vinden.” Volgens Bock is de universiteit vaak ook weinig meer dan een “verlengde puberteit”.

  • Leercapaciteiten. Bock stelt dat de universiteit een “artificiële omgeving” kan zijn die papegaaienwerk stimuleert. Veel belangrijker dan succes in de academische wereld is volgens hem daarom de capaciteit om al doende te leren en zich aan veranderende omstandigheden aan te passen (dit is overigens niet noodzakelijk hetzelfde als IQ).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s