De Keersmaecker: ‘Er ligt een nieuwe competitieformule op tafel’

In een uitgebreid interview met Sport/Voetbalmagazine heeft bondsvoorzitter François De Keersmaecker het onder andere over een formule om onze competitie aantrekkelijker te maken.

François De Keersmaecker pleit voor een opsplitsing tussen betaald en amateurvoetbal.

S/VM: Het niveau van onze competitie is belabberder dan ooit en het gaat van kwaad naar erger met tweede klasse.

“Onze clubs begrijpen dat ze meer en meer op jeugdopleiding moeten inzetten. Wij hebben nu eenmaal niet de tv-rechten van de Premier League.”

“Wat tweede klasse betreft hebben we de Pro League de raad gegeven te gaan praten. Er ligt een nieuwe competitieformule op tafel waar een hervorming van tweede klasse aan vasthangt. Ik ben het met u eens dat tweede klasse momenteel moeilijk leefbaar is. Aan die clubs worden dezelfde eisen gesteld als aan eersteklassers, maar zij hebben niet dezelfde inkomsten en nauwelijks of geen tv-rechten.”

“Ik denk dat we naar een betere opsplitsing moeten gaan tussen betaald en amateurvoetbal. Het niveau van de clubs in tweede is enorm verschillend. Er zijn clubs met een grote achterban of met een rijke geschiedenis, die aanspraak kunnen maken op een plaats in het betaald voetbal. Andere clubs leunen eerder bij het amateurvoetbal aan.”

“Een grotere scheiding dringt zich op, maar daar zal nog stevig gepraat moeten worden. De bond moet daarbij een actieve rol spelen.”

S/VM: Zo’n splitsing zou ook een nieuwe dynamiek voor het amateurvoetbal kunnen opleveren.

“De toeschouwersaantallen in het provinciaal voetbal zijn gedaald. Onder andere omdat er op zondagnamiddag in eerste klasse en op tv wordt gevoetbald. Het voetballandschap is daardoor hertekend. Bij veel kleine clubs staat het water aan de lippen.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s