De top 10 van zaken waar jongeren zich de meeste zorgen over maken en hoe er mee om te gaan

1. Rekeningen. Wie geld tekort komt om zijn rekeningen te betalen, kan twee dingen doen: opgeven of zijn trots inslikken. Solliciteer voor jobs die je beneden je waardigheid acht als het echt niet anders kan en blijf volharden om uit je penibele financiële situatie te raken.

2. Relaties. Tot enkele decennia geleden werd het als abnormaal beschouwd om als dertiger nog vrijgezel te zijn. Vandaag is dat niet langer het geval, maar toch blijven velen erg gehaast om in het huwelijksbootje te stappen. Statistisch gezien mislukken net die jonge huwelijken makkelijkst.

3. De Ware. Er zijn te veel mensen in de wereld om te veronderstellen dat er voor iedereen slechts één perfecte partner bestaat. Stel jezelf open voor nieuwe ervaringen, geniet van wat je doet en de kans is groot dat je er in je leven één of zelfs meerdere tegen het lijf loopt.

4. De toekomst. Er is niet één enkel iets waar je de rest van je dagen moet mee doorbrengen. Je mag gerust meerdere passies hebben – wat telt is dat je vandaag bezig bent met iets waar je betekenis in vindt.

5. Probleemsituaties. Misschien haat je je job of hou je niet meer van je partner. Besef dat dit rotgevoel niet noodzakelijk permanent hoeft te zijn als je vanaf nu stappen begint te ondernemen om die situatie te verbeteren. Je zorgen maken lost niets op.

6. Familie. Vraag jij je soms af of je wel genoeg tijd met je familie doorbrengt? Wel, het antwoord is nee. Je kan nooit genoeg bij je familie zijn. Ooit zullen ze er niet meer zijn en dan zal je je beklagen dat je niet meer tijd voor hen hebt gemaakt toen het nog kon.

7. YOLO. ‘You Only Live Once’ is een populair motto bij de hedendaagse jeugd. Al te vaak gebruikt men het echter als excuus om onverantwoorde risico’s te nemen. Je leeft inderdaad maar één keer, dus doe niets doms en maak er het beste van.

8. Zwangerschap en SOA’s. Een ongewenste zwangerschap kan grote gevolgen hebben. Ook sexueel overdraagbare aandoeningen woekeren opnieuw. Er bestaat nochtans een manier om dit probleem te voorkomen: hou het veilig! Een kind moet een beslissing zijn. Geen ongeluk.

9. Lust. Seks is belangrijk in een relatie en een gebrek aan goede seks is meestal de reden waarom mensen vreemdgaan. Monogamie is veel moeilijker dan we toegeven. De vraag is niet of monogamie al dan niet juist is. De vraag is of we als individu monogaam kunnen zijn.

10. De wereld. Nooit waren mensen zo sociaal geëngageerd en behulpzaam als nu. Dat is een goede zaak, maar met intenties alleen kom je nergens. Doe vrijwilligerswerk, steun een hulporganisatie, schenk kleren of voedsel. Als je echt de wereld wilt redden, schiet dan in actie. (Via: Elite Daily)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s