Belgacom haakt af als hoofdsponsor van Memorial Van Damme

Usain Bolt bij de persvoorstelling van de Belgacom Memorial Van Damme 2013

Usain Bolt bij de persvoorstelling van de Belgacom Memorial Van Damme 2013

 

De Memorial Van Damme ziet met Belgacom een hoofdsponsor afhaken. Het telecombedrijf wil zich toespitsen op wielrennen en voetbal, dat staat te lezen in de krant Le Soir.

Belgacom-woordvoerder Jan Margot bevestigt de beslissing. ‘Belgacom blijft het project zeker de volgende editie nog wel steunen, maar niet langer als hoofdsponsor’, klinkt het.

Het telecombedrijf is in het voetbal al actief als sponsor van de Rode Duivels en van de Belgacom League (de tweede klasse). In het wielrennen steunt Belgacom het veldrijden en is het ook sponsor van Flanders Classics, de overkoepelende organisatie van de Belgische voorjaarsklassiekers. Dergelijke evenementen, die over een langere periode lopen, lenen zich ook meer tot bepaalde apps dan de Memorial, die slechts één keer per jaar plaatsvindt, zo valt te horen.

Memorial-organisator Wilfried Meert was maandag niet onmiddellijk bereikbaar voor een reactie. In Le Soir liet hij optekenen op zoek te gaan naar twee of drie nieuwe sponsors om het gat dat Belgacom nalaat op te vullen. De volgende editie van de Memorial Van Damme vindt plaats op 5 september 2014.

Opnieuw Memorial Van Damme

Eerder dit jaar was er nog een rel ontstaan over een mogelijke naamsverandering van de Memorial. De naam Ivo Van Damme moest toen plaats ruimen voor ‘Belgacom Memorial’. Na hevig publiek protest ging dat niet door en werd (op zijn Belgisch) voor een compromis gekozen: ‘Belgacom Memorial Van Damme’. Nu verdwijnt die Belgacom dus weer uit de naam, maar moet Wilfried Meert op zoek naar geld.

De Memorial kreeg na alle commotie ronde een nieuw nationaal voetbalstadion onlangs de garantie dat het in het Koning Boudewijnstadion mocht blijven tot er een nieuwe atletieklocatie is gevonden.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s