9 eenvoudige gewoontes van de succesvolle elite

Succesvol worden is niet vanzelfsprekend, maar je kan het wel nastreven door de gewoontes van succesvolle mensen te kopiëren. Hier zijn alvast enkele eenvoudige gewoontes die je jezelf relatief snel eigen kan maken:

  1. Sta elke ochtend vroeg op. Ga op een redelijk uur slapen, sta vroeg op en verhoog je productiveit!

  2. Kom je beloftes na. Succes hangt af van betekenisvolle relaties en die zijn gebaseerd op vertrouwen. Kom altijd je beloftes na zodat mensen weten dat ze op je kunnen bouwen.

  3. Leer verhalen vertellen. Mensen worden niet enthousiast van statistieken en PowerPointpresentaties, maar wel van een goed verhaal dat emoties losweekt.

  4. Geef geen bevelen, maar leid. Modern leiderschap draait om gidsen en niet om troepen van achter de linies orders toe te roepen.

  5. Beschouw je mislukkingen als ervaringen die je uiteindelijk ten goede zullen komen. Wees niet bang van of beschaamd over je gefaalde pogingen. Zie ze als de opstap op de trap naar het ultieme succes.

  6. Stel jezelf voortdurend in vraag. Elk bedrijf en elk individu dient regelmatig na te denken over zichzelf, zijn positie, zijn doelstellingen en zijn werkmethode door zichzelf gerichte vragen te stellen.

  7. Wees eerlijk (tegenover jezelf en tegenover anderen). Vraag: ben je passioneel over wat je doet of ben je gek om verder te blijven doen hoe je bezig bent? Wees eerlijk en realistisch.

  8. Pauzeer regelmatig. De dagelijkse sleur af en toe een paar uren, dagen of zelfs weken onderbreken, kan wonderen doen voor je mentale gezondheid en concentratievermogen.

  9. Neem notities en organiseer jezelf. Hou altijd een schrift of applicatie bij de hand om te noteren wat belangrijk is. Stel ook een agenda en een to-do lijst op en hou je daaraan. (Via: Fast Company)

Nog meer gewoontes van succesvolle mensen vind je hier en hier.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s