Voetbalbond wil met masterplan voetbalrefs beter maken

Voetbalbond wil met masterplan voetbalrefs beter maken
Frank De Bleeckere, die zelf meer dan twintig Champions League-duels leidde, in actie tijdens de halve finale tussen Real Madrid en Barcelona in 2011. 
Met het masterplan ‘TEAM 17’ wil de Belgische voetbalbond de arbitrage verder professionaliseren. De ex-topscheidsrechter Frank De Bleekere zal het plan mee realiseren en in de praktijk uitwerken. En van de voorstellen is om refs te trainen op spelsituaties en daarbij jeugdspelers in te zetten om spelvormen na te bootsen. Dat schrijft De Standaard in haar ochtendkrant.

Spreekkoren, bedreigingen van trainers en andere foeterende spelers, de scheidsrechter is vaak de kop van jut. Vaak onterecht, maar soms is de kritiek wel gegrond, bijvoorbeeld bij het verkeerd inschatten van een spelsituatie.

Met het masterplan wil de voetbalbond (KBVB) daarom de scheidsrechters beter maken. TEAM 17, omdat de refs een volwaardig team moeten worden, naast de 16 eersteklassers. Het plan werd opgemaakt door Paul Allaerts, ex-scheidsrechter en directeur Sport van de KBVB, in nauwe samenwerking met de Centrale Scheidsrechterscommissie.

Skype

Frank De Bleekere staat in voor de uitwerking. Hij zal via Skype wedstrijdfases en onregelmatigheden bespreken met jonge refs. De fysieke trainingen krijgen veel aandacht, net als de spcifieke spelsituaties. “We trainen op buitenspel, stilstaande fases, looplijnen en elke mogelijke situatie die zich op een veld kan voordoen. We zetten jeugdspelers in om spelvormen na te bootsen”, aldus De Bleeckere.

Eenmaal per maand worden een hele dag tactieken van de verschillende ploegen bestudeerd.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s