Noliko Maaseik ontslaat zijn coach Di Pinto

Communicatie & Motivatie zijn vandaag de dag Key. Als je niet kan communiceren kan je ook niet motiveren! Als je niet kan motiveren kan je niet winneren!  Communicatie-Motivatie-Winnatie 🙂

De boodschap van Di Pinto kwam niet over bij de spelers. Hij sprak letterlijk en figuurlijk een andere taal!

Noliko Maaseik heeft zijn coach Vincenzo di Pinto op de keien gezet. Het bestuur was niet tevreden over het geleverde spel en gaf de Italiaan na vier maanden zijn ontslagbrief. Di Pinto wordt opgevolgd door Erik Verstraten, die de club goed kent.

Di Pinto werd in juli vastgelegd als opvolger van Brecht Van Kerckhove, van wie het contract niet verlengd werd. De verstandhouding tussen de coach en zijn spelersgroep liep echter vanaf het begin moeizaam, niet het minst door de moeizame communicatie in gebrekkig Engels.

De communicatie bleef een groot probleem. Het was 5 voor 12, er moest iets gebeuren, zeker in de Champions League

KRISTOF HOHO

Almaar meer werd duidelijk dat de haring van Di Pinto niet braadde en vandaag nam de clubleiding de beslissing om de coach te bedanken voor bewezen diensten.

Met Erik Verstraten heeft Maaseik intussen al een nieuwe coach aangesteld. Verstraten verdiende zijn strepen als assistent van ex-coach Vital Heynen.

Na het vertrek van assistent-coach Jo Van Decraen (wegens persoonlijke redenen in september) heeft Maaseik dus een nieuw gat moeten vullen.

“Jammer dat er weer een trainer gaat, maar Di Pinto kreeg de ploeg niet op de rails”, zegt speler Kristof Hoho. “De communicatie bleef een groot probleem. Het was 5 voor 12, er moest iets gebeuren, zeker in de Champions League. Ik denk dat het bestuur op een schokeffect hoopt.”

Uitschakeling in de beker was een absoluut dieptepunt

Maaseik heeft nog niet verloren in de competitie, maar het niveau was lang niet altijd hoogstaand. In de Champions League staat het derde in zijn groep na één overwinning en twee nederlagen. De grootste teleurstelling was de uitschakeling in de beker. In de 1/8e finales bleek tweedeklasser Leuven te sterk.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s