Chef-kok uit Knokke-Heist hoeft Michelinster niet

Knap dat Jardin gaat voor echtheid!
 KNOKKE-HEIST – Christophe Van den Berge, de chef-kok van restaurant Jardin in Knokke-Heist, hoeft zijn pas verworven Michelinster niet. ‘Al ben ik wel blij met de eer’, zegt hij in de Krant van West-Vlaanderen. ‘Maar met zo’n ster is je zaak nooit meer echt van jezelf.’

Na negentien jaar veranderde Christophe Van den Berge zowel de naam – van Jardin Tropical naar Jardin – als het concept van zijn restaurant in Knokke-Heist. Lekkere gerechten staan nog altijd central, aldus de chef-kok, maar wel ‘met een lossere bediening’.

De Michelinjury voelde zich duidelijk aangesproken door dat nieuwe, laagdrempeligere concept, want Jardin kreeg voor het eerst een Michelinster. ‘Een ster is de mooiste beloning voor een kok of gastronoom’, aldus Van den Berge in de Krant van West-Vlaanderen. ‘Ik heb er keihard voor gewerkt en het was super om te hebben.’

Beperkte vrijheid

Tegelijk hoeft de chef-kok de ster eigenlijk ook niet te hebben. ‘Zolang je een ster hebt, word je vergeleken met andere sterrenzaken. Mensen verwachten dan witte nappage, bloemstukken en zilverwerk in een sterrenzaak. Maar dat vind je hier nu dus niet meer. Zo’n ster beperkt ook je vrijheid. Als ik een lunch met bloedworst en compote van appel wil geven of een schoon stoofpotje, dan is dat onmogelijk in een sterrenrestaurant.’

Van den Berge is duidelijk. ‘Ik wil dat de mensen voor ons concept komen en niet omwille van een vermelding in een culinaire gids.’

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s