Messi en Falcao mogen vrezen: België kan top 3 van de wereld worden!

Messi en Falcao mogen vrezen: België kan top 3 van de wereld worden!

De oefeninterlands tegen Colombia en Japan kunnen onze Rode Duivels in de top drie van de FIFA-wereldranking brengen. Dit moet er gebeuren om bij de drie beste landen ter wereld te komen.

Als Marc Wilmots erin slaagt om z’n troepen naar een dubbele zege te leiden tegen Colombia en Japan, dan komt België bij de volgende FIFA-ranking uit op 1191 punten. In dat geval kunnen de landen die achter België staan al geen gooi doen naar de Belgische scalp… Uruguay, Zwitserland, Nederland en Italië zijn er allemaal aan voor de moeite als de Rode Duivels twee keer winnen.

Maar er is meer… Met Colombia treft België het nummer vier op de FIFA-ranking en als Falcao, Bacca en co er niet in slagen om België af te houden in hun BeNeLux-tripje, dan stranden de Zuid-Amerikanen bij de volgende telling op een lager puntenaantal dan de Belgen… zelfs al winnen ze van Nederland (maximaal 1184 punten). Winst tegen Colombia is voor België dus sowieso goed voor een vierde plaats, als er ook gewonnen wordt van Japan.

En ook het nummer drie van de FIFA-ranking moet oppassen. Argentinië spart de komende weken tegen Ecuador en Bosnië-Herzigovina en het moet in die twee confrontaties minstens een punt halen om de Rode Duivels af te houden. Messi, Biglia en co mogen hun truitjes dus nat maken als ze hun plekje als nummer drie van de wereld niet willen kwijtspelen aan dat ‘kleine’ België. Bij een dubbele nederlaag telt het fiere Argentinië immers maar 1190 punten… een puntje minder dan België.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s