Silicon Valley moet Obamacare redden

Eigenlijk toch straf dat men dit niet heeft voorzien en eerder met die grote jongens is gaan praten!

Tientallen computerexperten van vooraanstaande Amerikaanse technologiebedrijven als Google en Oracle werken koortsachtig om de problemen met de website van de verplichte ziekteverzekering in de VS uit de wereld te helpen. Voor de Amerikaanse president Barack Obama staat zijn grootste verwezenlijking op het spel.
(Foto: Bloomberg)

Miljoenen Amerikanen gaan vandaag onverzekerd door het leven. Met een hervorming van het systeem – deAffordable Care act of Obamacare – wilde de president dat probleem aanpakken. Vanaf 1 januari moet elke inwoner van de VS verplicht over een ziekteverzekering beschikken.

Sinds begin deze maand is er een website waar onverzekerde Amerikanen een relatief goedkope polis kunnen afsluiten. Maar Healthcare.org kampt al sinds de lancering met grote problemen. Gebruikers kunnen niet inloggen, terwijl verzekeringsbedrijven foute informatie krijgen van de weinige Amerikanen die er wel al in geslaagd zijn om het hele proces te doorlopen.

Voor Obama komen de problemen erg ongelegen, want de wet op de ziekteverzekering is zijn grootste realisatie als president van de VS. ‘Hier zijn geen excuses voor. Niemand is bozer dan ik’, zei de Democraat twee weken terug.

Het persagentschap Bloomberg meldt nu dat het Witte Huis de voorbije week in alle stilte langs ging bij grote technologiebedrijven als Google, Red Hat en Oracle met de vraag om een handje toe te steken bij het oplossen van de problemen. Ondertussen zouden al tientallen computerexperten en ingenieurs uit Silicon Valley aan de website bezig zijn.

Voor de Republikeinse oppositie zijn de aanhoudende problemen met de site een zegen. Begin deze maand leidde de weerstand tegen Obamacare nog tot een sluiting van de Amerikaanse overheidsdiensten voor twee weken. Veel tegenstanders van het programma zijn trouwens niet van plan het verzet tegen de verplichte ziekteverzekering op te geven.

De president verdedigt zijn geesteskind met vuur. ‘Obamacare is niet gewoon een website. Het product, de verzekering, is heel goed. De prijzen zijn heel goed. We hebben niet zo lang gevochten voor een website’, klonk het recent. Toch is het nu alle hens aan dek en moet Silicon Valley bijspringen om de problemen snel van de baan te krijgen.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s