Waarom wordt uw Facebook-profiel overspoeld door giraffen?

 

U hebt het wellicht ook al opgemerkt: tientallen van uw vrienden hebben hun profielfoto op Facebook aangepast naar de foto van een giraf. Een getekende giraf, een giraf met de tong uit de mond, eentje die van bladeren snoept: de mogelijkheden zijn eindeloos. Maar waar komt dat dier toch vandaan?

Het beestje duikt op na een onschuldig en dom spelletje op de sociale netwerksite. Zowel in het Engels als Nederlands vragen Facebook-gebruikers hun vrienden om een raadseltje op te lossen. Wie het fout heeft, moet zijn profielfoto de komende drie dagen veranderen in een giraf. Wie het wel juist heeft krijgt eeuwige roem, maar dat lijkt slechts weinigen gegeven.

Kent u de oplossing van het raadseltje? Hier gaan we:

Op een nacht om 3 uur in de ochtend gaat de bel en word je wakker. Onverwacht bezoek, je ouders die komen ontbijten. Je hebt in huis: aardbeiengelei, honing, wijn, brood en kaas. Wat is het eerste dat je opendoet?
Scroll naar beneden voor het juiste antwoord!

Het antwoord op het raadseltje is ‘de deur’. Klinkt logisch: nog voor je ouders kunnen komen ontbijten, moet u eerst de voordeur openen om hen binnen te laten.

Maar de rage gaat zo ver dat Facebook-gebruikers nu beginnen ruziën over dat antwoord. Wie ‘de deur’ antwoordt naar één van zijn vrienden, krijgt in zeldzame gevallen te horen dat het fout is en de profielfoto derhalve moet veranderen in een giraf. ‘Want als het drie uur ’s ochtends moet u eerst nog de ogen openen’, klinkt het dan.

Laat ons bij deze duidelijk zijn: dat is complete nonsens. Het raadsel vertelt u dat het antwoord ‘de ogen’ niet het juiste kan zijn. Er staat immers duidelijk vermeld dat het uw ouders zijn die aanbellen. En hoe zou u dat weten als uw ogen nog niet open zijn?

Inderdaad. Ons advies: blijf vooral ‘de deur’ antwoorden naar uw betweterige vrienden. En als ze zeggen dat u fout bent? Laat uw profielfoto dan zoals hij is, en geniet ervan dat u juist bent en uw vrienden niet.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s