Hoe verdient Apple zijn geld?

In zijn Spaanse editie stelde het zakenblad Forbes eerder deze maand dat Apple misschien wel te afhankelijk is geworden van de iPhone. Vorig jaar zette Apple ruim 80,5 miljard dollar om enkel en alleen in zijn smartphondedivisie, goed voor de helft van zijn totale inkomsten (156 miljard dollar). Nog volgens Forbes genereren de iPad en de iPhone samen drie op elke vier dollar die Apple incasseert. Apple is dus het ‘iPhone+iPad’-bedrijf.

BI Intelligence, de onderzoekspoot van Business Insider, goot de kwartaalcijfers van het techbedrijf in een verduidelijkende grafiek, waaruit een aantal opmerkelijke conclusies getrokken kunnen worden:

De iPad (oranje) is minder belangrijk dan algemeen wordt aangenomen. Zo werd in het voorbije kwartaal ‘slechts’ voor 562 miljoen dollar meer iPads dan Macs verkocht. De iPad doet het dus goed, maar is niet de kaskraker waarop gehoopt werd. Het verschil tussen iPad en iPhone ligt ‘m in de subsidies. iPhones kunnen via betaalplannen worden aangeschaft, iPads niet. Zolang Apple geen manier vindt om ook de iPad te subsidiëren blijft het gewoon de ‘Phone company’.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s