WE BELIEVE! Niks op het spel tegen Wales? België kan naar WK als sterkste land van Europa!

Niks op het spel tegen Wales? België kan naar WK als sterkste land van Europa!

Door de winst in Kroatië lijkt de thuismatch tegen Wales van geen belang meer. Maar niets is minder waar… Naast een top 3-notering op de FIFA-ranking staan er nog heel wat belangen op het spel die wereldwijd tot de verbeelding spreken.

Zo hebben de Rode Duivels nog altijd de minst gepasseerde verdediging van de Europese WK-kwalificaties. Thibaut Courtois slikte deze campagne nog maar drie tegengoals, waarmee hij even goed doet als z’n Spaanse collega Iker Casillas. Als onze nationale goalie de nul kan houden tegen Bellamy en co dan sluit België dus sowieso de WK-kwalificaties af met de strafste defensie van Europa. Een statistiek waarmee je wel met een opgeheven hoofd op een WK kan aankomen.

Maar dat is niet alles… België heeft ook het minste verliespunten uit de Europese kwalificaties. De Rode Duivels wonnen acht duels en speelden een keer gelijk. Enkel Nederland en Duitsland kunnen ons daarin evenaren. Zelfs Spanje moest al twee gelijke spelen toestaan. De Rode Duivels kunnen dus officieel als best georganiseerde land van de Europese WK-kwalificaties naar Rio trekken.

Met 1-0 win je ook…

Enkel in het scoren van doelpunten moeten Benteke, Lukaku en co hun meerdere erkennen. België trof tot op heden 17x raak en staat daarmee pas 10e. Zelfs uitgeschakelde landen als Polen en Israël troffen vaker raak. Nederland scoorde al 32x, Duisland 31x. Maar zij kregen dus ook meer goals binnen dan onze nationale helden. Maar bon… waarom met 8-1 winnen als 1-0 genoeg is zeker?

Het mag duidelijk zijn: België kwalificeerde zich door de oeroude Belgische waarden… een sterke defensie die gekoppeld wordt aan een efficiënte, resultaatgerichte groep. Voeg daar nog eens een ongezien potentieel aan talent en een ongekend enthousiasme aan toe en je hebt de perfecte ingrediënten om in Brazilië te wedijveren met de grootste voetbalnaties ter wereld.

Doel van de avond: winnen, de nul houden en een nieuw volksfeest in gang zetten.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s