Welkom in Facebookville. Werknemers kunnen straks terecht in wooncomplex met 394 luxe-appartementen

Facebook investeert een kleine 100 miljoen euro in de bouw van een appartementencomplex vlakbij zijn hoofdkwartier in Menlo Park, in de buurt van San Francisco.

Op een oppervlakte van een kleine 60.000 vierkante meter bouwt het sociale netwerk een complex met 394 appartementen, café’s, een supermarkt en een sportsbar. Verder is er ruimte voor een fietsenreparatiewinkel, een dierenspeciaalzaak met hondendagverblijf, een hondenweide, een wellnessruimte, yoga- en trainingfaciliteiten en een dakterras met drie verschillende horecazaken.

Facebook zegt in te willen spelen op de woningnood in het gebied. In het laatste kwartaal van 2012 ging de prijs van het vastgoed in de Bay area liefst 24% hoger.

Volgens Ajay Agrawal, professor ondernemerschap aan de universiteit van Toronto, geeft het project aan in welke mate de concurrentie in de techwereld moordend is. ‘Mensen hebben minder de neiging van bedrijf te veranderen, eens ze een reeks voordelen van de werkgever krijgen. Wonen is er daar zeker een van.’

Een paar appartementen zullen ook door niet-Facebookwerknemers  kunnen worden gehuurd of gekocht vanwege een gemeentelijk reglement. Het complex moet einde 2015 klaar zijn.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s