CEO Urbain Van Boven (Capgemeni) vond zijn beste advies op een toiletspiegel

Urbain Van Boven (57) leidt het informaticadienstenbedrijf Capgemini Belgium. Hij werkt er nu 35 jaar, de jongste elf jaar als CEO.

 

 

“U zult misschien lachen, maar het beste advies dat ik ooit heb gekregen, stond op een spiegel in de toiletten van een klant die ik bezocht in het prille begin van mijn carrière.
‘De persoon die nu naar u kijkt, is de enige die verantwoordelijk is voor de rest van je carrière’.
Dat is me bijgebleven. Uiteraard hangt een carrière niet alleen van jezelf af. Het toeval speelt een enorme rol. Maar als er zich zo’n toeval voordoet, noem het een kans,  dan moet je die grijpen. Vergelijk het met macht. Macht is niet iets wat je krijgt, het is iets wat je grijpt. In mijn hele carrière heeft nooit iemand me verteld dat ik een kans greep die ik niet mocht grijpen, of dat ik er niet klaar voor was.”
“Die boodschap probeer ik ook mee te geven aan jonge medewerkers die pas afgestudeerd zijn. ‘Beste mensen, jullie werken voor een bedrijf waar zich regelmatig mogelijkheden voordoen: grijp ze. Vraag niet eerst of het wel mag. Gewoon doen. Grijp ze.’ Dat advies gaat terug tot het begin van mijn carrière, toen ik dat op die spiegel zag staan.”

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s