Bondsvoorzitter over stadionproblematiek: ‘Vijandigheid in Antwerpen deed geen deugd

Bondsvoorzitter over stadionproblematiek: 'Vijandigheid in Antwerpen deed geen deugd'

Ondanks de weinig opzienbarende conclusies kwam het vernietigende rapport van de UEFA aangaande de Belgische voetbalstadions hard aan op de KBVB. Voorzitter François De Keersmaecker reageert.

“We hebben bij Euro 2000 gewoon de boot gemist”, reageert de bondsvoorzitter in La Dernière Heure. “Nederland stak wél de handen uit de mouwen en bouwde enkele hoogtechnologische stadions.  Compromissen sluiten was in ons land haast onmogelijk. Zo is er het voorbeeld van Antwerpen waar er steeds een vijandige sfeer heeft geheerst tussen Beerschot en Antwerp. Hierdoor is het project om een gloednieuw stadion uit de grond te stampen in het water gevallen. Nu worden we wat betreft infrastructuur beschouwd als één van de slechtste leerlingen in Europa. Dat doet me natuurlijk geen plezier.”

Met het oog op de kandidatuur voor het EK van 2020 moet er dan ook dringend iets gebeuren. “We hebben absoluut een stadion nodig van 60.000 plaatsen, waarvan de capaciteit kan gereduceerd worden tot 40.000 plaatsen voor andere evenementen. Vijf wedstrijden perr jaar, de Memorial Van Damme en enkele concerten is niet rendabel. Daarom is het belangrijk dat het stadion bespeeld wordt door een club. Het dossier voor het EK van 2020 moet voor april 2014 aan de UEFA worden overgemaakt. Veel tijd hebben we dus niet meer”, besluit De Keersmaeker.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s