België is meest cashloze maatschappij ter wereld

Maakte de Israëlische regering deze week bekend stappen te zullen ondernemen om naar een cashloze samenleving te evolueren, dan blijkt uit de studie “Cashless Journey” van Mastercard dat de meest cashloze maatschappij ter wereld België is.

De kredietkaartenmaatschappij onderzocht de situatie in 33 grote economieën en kwam tot de volgende opgemerkte conclusies:

★ In 2011 werd 34% van de totale consumentenuitgaven in de 33 onderzochte landen met cash betaald tegen 66% zonder cash. Toch is de situatie op globaal vlak totaal anders. Mastercard schat dat 85% van de retailaankopen nog steeds in baar geld worden betaald.

★ In België worden 93% van alle retailaankopen zonder cash geld verricht. Ook Frankrijk (92%), Canada (90%), het Verenigd Koninkrijk (89%), Zweden (89%), Australië (86%) en Nederland (85%) zijn landen waar cash betalingen bijna verdwenen zijn.

★ De Verenigde Staten (80%) en Singapore (69%) naderen het kantelpunt, al blijven grote cash betalingen er een gewoonte van een grote groep consumenten.

★ Opkomende economieën zoals Indonesië (31%), Rusland (31%) en Egypte (7%) zijn de cashloze weg nog niet helemaal ingeslagen, terwijl Brazilië (57%), Polen (41%) en Zuid-Afrika (43%) in volle transitie zijn.

★ Die transitie lijkt het snelst in China waar vandaag al 20% meer mensen zonder cash betalen dan in 2006 en dat voor een totaal van 55% van alle aankopen.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s