Succesvolle ondernemer heeft 4 kenmerken

Sir Richard Branson bezit een eiland in de Caraïben, baat megasnelle treinen uit en vervoert straks privé-personen in zijn eigen ruimteraket. Wil je ook een toponderneming uit de grond te stampen en hem dat na doen, dan is het nog niet te laat. Wat nodig is, is  karakter en om dat karakter aan te kweken geeft AskMen vier interessante tips:

  • Fouten zijn de opstap naar succes. Sir James Dyson stortte zich 14 jaar lang in de schulden en maakte 5.127 gefaalde stofzuigerprototypes om met zijn 5.128ste poging uiteindelijk de wereld te veroveren. De enige manier om te leren uit je fouten is door ze niet uit de weg te gaan, maar ze net te verwelkomen. Kan je dat niet, dan is ondernemen wellicht niets voor jou.

  • Wees passioneler dan wie dan ook. Je passie motiveert niet enkel jou, maar iedereen rond je. “Passie is het enige dat je door de nachtmerrie van het ondernemersleven heen kan loodsen. Het is de lijm die je verbindt met je product en de aanstekelijke charme die beleggers, partners en klanten overtuigt om met je in zee te gaan,” aldus Nic Roope, stichter van Plumen.

  • Wees een people personOm succesvol te worden moet je mensen tevreden kunnen houden. Enerzijds betekent dat: je personeel niet als slaafjes behandelen, maar inspireren en motiveren. Anderzijds: garanderen dat je klantenservice te allen tijde van topklasse is. Dat vereist veel leiderschap en sociale vaardigheden van jouw kant.

  • Wees de eerste om kansen te grijpen. Ondernemers zien kansen waar anderen die niet zien. Ze identificeren als eerste de gaten in de markt, de nieuwe mogelijkheden en de nieuwe doelgroepen.Optimisme, risicobereidheid en volharding zijn in dit opzicht de sleutelkenmerken waarover een ondernemer moet beschikken.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s