5 gewoontes die u kunt aannemen om gelukkig te worden

1. Op verkenning gaan. Gelukkige mensen zijn nieuwsgierig en avontuurlijk. Ze beseffen de waarde van nieuwe ervaringen en verlaten met plezier hun comfortzone om op zoek te gaan naar persoonlijke groei.

2. Dingen in vraag stellen. Gelukkige mensen slaan niet op de vlucht wanneer een probleem hun geluk bedreigt. Integendeel: ze gaan de confrontatie aan en rusten niet vooraleer ze een oplossing hebben bedacht.

3. Dankbaar zijn. Gelukkig zijn is een mentaliteit. Zelfs wanneer alles moeizaam lijkt te verlopen, blijven gelukkige mensen dankbaar voor wat en wie ze hebben in hun leven.

4. Positief zijn. Alles draait rond interpretatie. Gelukkige mensen kiezen er voor om het leven door een optimistische lens  door te bekijken. Ze bruisen van enthousiasme en grijpen elke kans met beide handen.

5. Beseffen dat geluk niet alles is. Sommigen verwarren het streven naar geluk met het streven naar plezier en fladderen van de ene high naar de andere. Het leven heeft echter veel meer te bieden dan dat. Enkel wanneer de momenten tussen de highs je even veel voldoening schenken als de highs zelf, kan je jezelf werkelijk een gelukkig mens noemen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s