10 keuzes die je je binnen tien jaar zal beklagen

Marcandangel.com:

  1. Een masker dragen om indruk te maken. Als je je ware gelaat elke dag verbergt, vergeet je binnenkort wie je echt bent. Maak je niet druk om wat anderen over je denken. Maak indruk door je eigen ding te doen en met je onvolmaaktheden te leren omgaan.

  2. De dromen van iemand anders navolgen. Creëer je eigen doelstellingen en onderwerp je dromen niet aan de verwachtingen van anderen.

  3. Bij slechte vrienden blijven. Als je vrienden negatieve gewoontes hebben, is het slechts eenkwestie van tijd tot jij ze overneemt. Vriendschap is een keuze.

  4. Egoïstisch zijn. Een leven vol goede daden is de best mogelijke nalatenschap. Wat je voor jezelf doet, sterft samen met jou. Wat je voor anderen doet, blijft.

  5. Je verzetten tegen verandering. Je moet het oude loslaten om plaats te maken voor het nieuwe. Zonder te veranderen, kan je niet groeien.

  6. Opgeven wanneer het moeilijk wordt. Er zijn geen prijzen voor talent, enkel voor resultaten. Succes is een ellenlang proces met tal van kleine stappen, beslissingen en handelingen. Blijf dus bezig, geef niet op en leer wat je kan.

  7. Alles micromanagen. Raak niet verloren in elk klein detail. Soms moet je afstand nemen en dingen loslaten om tussen de bomen het bos te kunnen zien.

  8. Genoegen nemen met minder dan wat je verdient. Wees sterk en wijs genoeg om te wachten tot je krijgt wat je verdient.

  9. Blijven wachten. Je hebt minder tijd dan je denkt. Op een bepaald moment stel je vast dat je tijd op is. Op dat moment heb je een lijst met je verwezenlijkingen in handen, of een lijst vol excuusjes.

  10. Lui zijn. De wereld is je niets schuldig, maar heeft je wel nodig. Hou dus op met dromen en begin met doen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s