Eerste ‘Culinaria on Tour’ in Knokke

Van 2 tot 4 augustus 2013 strijkt de allereerste editie van het gastronomische event Culinaria On Tour neer in Knokke.

Tijdens het weekend van de Nacht van het Zoute – van 2 tot 4 augustus – wordt een stukje strand van Knokke omgetoverd tot een culinaire place to be voor foodies, en dit onder leiding van negen Belgische topchefs.

Op het menu staan heerlijke degustaties van driegangenmenu’s en desserts. Zowel Julien Burlat (van restaurant Dôme), de broers Folmer (Couvert Couvert), Viki Geunes (’t Zilte), Sang Hoon Degeimbre (l’Air du Temps), Dave De Belder (De Godevaart en Kenny Bernaerts), als Pierre Marcolini, Damien Bouchéry (Bouchéry) en Clément Petitjean (La Grappe d’Or) tekenen present.

Grote zeecontainers werden omgebouwd tot professionele keukens waar de chefs de culinaire smaakbommetjes zullen bereiden. Enkele Street Art-kunstenaars hebben voor de gelegenheid de containers volledig onder handen genomen en gerestyled.

Voor de liefhebbers is er de exclusieve Culinaria cocktail, gemaakt door Hortense en geïnspireerd op de ‘Green Beast’ cocktail. Het zomerse drankje bestaat uit een combinatie van noten met een lichte anijssmaak van Herbsaint (een plantenlikeur uit New Orleans) en de frisheid van groene citroen en komkommer, afgewerkt met basilicum.

Een centrale bar en dj’s die platen komen draaien, moeten de zomerse sfeer extra glans geven. (DB)

Programma

Vrijdag 02 augustus 2013 : 18u-23u
• Dôme – Julien Burlat
• Couvert Couvert – Vincent et Laurent Folmer
• De Godevaart – Dave De Belder in « quatre-mains » met Kenny Bernaerts
• Pierre Marcolini

Zaterdag 03 augustus 2013 : 12u-16u & 18u-23u
• ‘t Zilte – Viki Geunes
• Couvert Couvert – Vincent et Laurent Folmer
• De Godevaart – Dave De Belder in « quatre-mains » met Kenny Bernaerts
• Pierre Marcolini

Zondag 04 augustus 2013 : 12u-16u & 18u-23u
• Bouchéry – Damien Bouchéry
• La Grappe d’Or – Clément Petitjean
• L’Air du Temps – Sang Hoon Degeimbre
• Pierre Marcolini

Praktisch

Culinaria On Tour in Knokke: Zeedijk-Het Zoute 777, 8300 Knokke-Heist (recht tegenover Filigranes Knokke).
Gratis toegang. Prijs per gerecht is 10€.

Culinaria on Tour

Culinaria trekt sinds dit jaar op tournee in heel België. Bedoeling is om iedereen te laten genieten van talloze culinaire ontdekkingen en ervaringen. De eerste editie vindt dus plaats in de mondaine badstad. Later dit jaar zijn Antwerpen en Brussel (Zavel) aan de beurt. Het doel is om tussen 2013 en 2015 elke grote Vlaamse stad een culinair event te bieden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s