Herfelingen City: Waanzinnig Weekend bestaat vijftien jaar

De winst van het Waanzinnig Weekend wordt elk jaar geschonken aan het Bavo-centrum. Dat zal dit jaar ook het geval zijn.

De winst van het Waanzinnig Weekend wordt elk jaar geschonken aan het Bavo-centrum. Dat zal dit jaar ook het geval zijn.

Dit weekend is het Waanzinnig Weekend toe aan de vijftiende editie. Nu al is zeker dat het een verjaardag wordt om in te kaderen, want de organisatoren hebben weer voor een karrenvracht aan activiteiten en optredens gezorgd.

 19, 20 en 21 juli wordt een Waanzinnig Weekend. En nee, dat heeft niets met de troonsafstand van de oude en de eedaflegging van de nieuwe koning te maken. Het gaat om Waanzinnig Weekend Herfelingen, al vijftien jaar een begrip in de streek.

Pastoor Bavo organiseerde achttien jaar lang parochiefeesten. Maar vijftien jaar geleden hielden ze er mee op. Meteen sprongen de organisatoren van Waanzinnig Weekend op de kar. Zij blijven hun voorgangers trouwens genegen, want elk jaar schenken ze een ferme cheque aan de parochiale werken voor het opkalfateren van het Bavo-centrum.

Dat zal dit jaar wel niet anders zijn en met gunstig gestemde weergoden moet de vijftiende editie een klapper van formaat worden. Aan het programma zal het alleszins niet gelegen zijn.

Op vrijdag 19 juli kunnen de sportieve mountainbikers starten voor een avondtocht. Daarna kunnen de deelnemers uithijgen op het zomerterras met een streekbiertje. Om 21 uur begint een uitgebreid muzikaal programma met Back2Three, After Eight Band en Les Truttes.

Zaterdag 20 juli begint het beachvolleybal om 13 uur en gaat het zomerterras open om 14 uur. Tegelijk start de jogging en om 16 uur is er de koppeltijdrit voor wie het liever op de fiets doet. Om 22 uur kan men met verschillende dj’s terugkeren naar de jaren negentig.

Zondag 21 juli is er om 10.45 uur de eucharistieviering gevolgd door auto- en tractorwijding. Om 11.30 uur kan men aanschuiven voor de mega-bbq. Op het zomerterras kan men als aperitief proeven van een streekbiertje, om 13 uur gaan de beachvolleyballers terug van start, vanaf 14 uur is er het waanzinnig kinderdorp met tal van activiteiten en Hedwig Jacobs, Jodelaar Dietwin en Bart uit Gooik zorgen voor gratis amusement in de tent. Top of the bill zijn Paul Severs en Bart Kaël.

Nog is het niet gedaan. Om 18.30 uur volgt een potje koortdtrekken, om 20 uur gaat men langoren werpen en om 22 uur sluit men af met de Schieve fuif.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s