Proficiat AA GENT! Terechte trots!

Interview: “Een half mirakel”

Voorzitter Ivan De Witte is zielsgelukkig en erg trots op het nieuwe stadion. Hij komt met AA Gent dan ook van erg ver. Samen met manager Michel Louwagie werkte hij een historische schuldenlast weg. Nu is het tijd om vooruit te kijken.

 

“AA Gent slaat een bladzijde om”, aldus de voorzitter. “We hebben verschillende periodes meegemaakt hier bij AA Gent. Op een moment zijn we beginnen dromen van een nieuw stadion. Tussen droom en werkelijkheid schuilen in de stadionbouw echter veel praktische bezwaren.” Het is inderdaad in België erg moeilijk om grote projecten te realiseren. De stadiondossiers in Brugge, Antwerpen en Brussel zijn alvast nog verre dromen.

Ook bij AA Gent liep het niet van een leien dakje. “Het duurde bij ons dertien jaar. Wat we gerealiseerd hebben sinds 2000 is uniek. Het is een voorbeeld van visie en doorzetting. We zijn de eerste club in 39 jaar die een nieuw stadion kan openen. Toen was het bij onze meest bevriende club, Club Brugge (lacht).”

“Wat hier gerealiseerd is, is een half mirakel. De echte constructie werd op amper negen maanden uitgevoerd. Een appartementsgebouw van zes verdiepingen duurt ter vergelijking soms twee jaar. Er zijn momenten geweest waarop we met 600 à 700 mensen op de werf werkten. Het was een huzarenstukje, maar we waren er gerust in. Michel en ik zeiden tegen elkaar na een bezoek aan realisaties van Ghelamco in Polen: ‘No worries.’ We wisten dat Ghelamco het voor elkaar zou krijgen.”

Nochtans was er veel scepsis. “De meest gehoorde vraag tussen twee en één jaar geleden luidde: ‘Ivan, gaat dat stadion er nu komen?’ Als ik goed geturfd heb kreeg ik die vraag zo’n 30 keer per maand. We zijn er dan toch aan begonnen nadat de financiering rond was. De meest gehoorde vraag die ik sindsdien hoorde was: ‘Ivan, gaat dat nu wel af zijn?’ Ik heb steeds gezegd dat het zou af zijn.”

“Dat kwam door twee redenen. Ten eerste kende ik de planning erg goed en wist ik waar we aan toe waren. Ten tweede leerde ik Paul Gheysens van Ghelamco kennen. Hij heeft samen met zijn echtgenote en zijn twee zoons hier fantastisch werk geleverd. Als we hier nu zijn in dit stadion waar ik enorm fier op ben, is dat vooral dankzij Ghelamco. Mijn gevoel kan je beschrijven als het verwachten van een baby. Je moet dat soigneren en heel veel liefde toedragen.”

“Het stadion zal onze spelers extra motiveren om een tandje bij te steken. Het zal sportief onze club brengen naar de plaats waar dit stadion zich toe leent.” Ivan De Witte droomt van het behalen van de eerste landstitel in de geschiedenis van AA Gent.

Meer: http://www.voetbalkrant.com/nl/nieuws/lees/2013-07-17/een-half-mirakel#ixzz2ZHjPXkKr

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s