Afstand nemen geeft een correcter perspectief

  Niko Smeets is CFO in de Belgische vestiging van een Japans bedrijf. Hij wilde de Mont Blanc beklimmen, maar zijn plannen werden doorkruist door slecht weer. Hij hield er een levensles aan over.  Zomerinzichten door Trend Bizmail ism  100inzicht

“Omdat het weer niet toelaat het avontuur te beleven zoals het was bedoeld, beslis ik het programma aan te passen: niet erop, maar erlangs. Ook het thuisfront is gerustgesteld. Ik lees het in een sms: ‘Wees lief voor de berg, hij is wispelturig dit jaar.’ Na enkele dagen wordt stilletjesaan zichtbaar wat onzichtbaar was. De mist klaart op en slechts de laatste sliertjes draperen zich rond de majestueuze berg. Daar is hij: in werkelijkheid nog zo veel uitdagender, grootser en mooier. Zon schittert over witte flanken, toppen raken de lucht.”
“Omdat ik nu verder van hem af ben, kan ik ook genieten van zo veel meer errond: velden overgoten met oneindig veel kleuren en geuren. Het geeft me ook de kans andere landen en horizonten te beleven. De Italiaanse kant van de Monte Bianco is nog mooier, het eten is er nog lekkerder, het gras zachter. Zo komt ook het inzicht: de Mont Blanc heeft meer van zichzelf prijsgegeven door niet toe te laten dat ik de top bereik. Hij heeft me gedwongen andere wegen in te slaan en zo kwam bij mij het besef: zoals de berg me in zijn greep had, zit ik ook vast in een mistige, koude en klamme baan.”
“De berg leerde me dat de mist pas zou optrekken en plaats maken voor iets nieuws, als ik bereid was nieuwe paden te kiezen. Hij leerde me dat ik dan prachtige dingen en mensen kan leren kennen, en dat ik zo een beter en juister beeld zou krijgen van de berg zelf. Afstand nemen geeft vaak een correcter perspectief.”
Bron: 100 in Zicht, 100 buitengewone inzichten van gewone mensen. Dit inspiratieboek kwam tot stand als een experiment. Honderd LinkedIn-relaties beslisten samen een boek te maken waarin ze een belangrijk inzicht uit hun leven delen. De opbrengst van het project gaat naar de vzw Moeders voor moeders.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s