16 inzichten over geld die uw leven makkelijker zullen maken

Veel mensen maken zich te veel zorgen om geld en nog meer mensen laten zich elke keer vangen door slimme marketingtrucsTopondernemer Seth Godin deelt zestien inzichten op Business Insider die je hopelijk zullen helpen om op een beter manier na te denken over geld.

 1. Hoeveel geld je hebt heeft niets te maken met wie je bent als persoon.

 2. Nutteloos geld uitgeven is verkwisting, onafhankelijk van waaraan je het geeft. Zo is een extra commissie van 500 euro bovenop een miljoenendeal net hetzelfde als iemand een fooi van 500 euro geven in McDonald’s.

 3. Als je geld leent om meer geld te verdienen, doe je iets magisch. Als je geld leent om je rekeningen te betalen of iets leuks te kopen, doe je iets doms.

 4. Zo snel mogelijk uit de schulden komen is het allerbeste dat je kan doen met je geld.

 5. Er is geen verschil tussen meer geld uitgeven en minder geld verdienen en ook niet tussen minder geld uitgeven en een loonsverhoging krijgen – als je rekening houdt met belastingen komt een loonsverhoging vaak zelfs slechter uit.

 6. Geld is niets meer dan een middel en het heeft geen zin om er emotioneel gehecht aan te raken, net zoals het geen zin heeft voor een bouwvakker om emotioneel gehecht te raken aan een hamer.

 7. Geld heeft zijn eigen woordenschat. Leer wat opportuniteitskost, beleggen, schulden, leveraging, basispunten en sunk costs (gezonken kosten) betekenen om beter met geld om te leren gaan.

 8. Teken nooit een contract en beleg nooit ergens in als je minder kennis van zaken hebt dan de andere persoon in de transactie.

 9. Als je al een vaste job hebt, is het nu tijd om aan een extra inkomstenstroom te beginnen denken. Twintig jaar een klein extra inkomen kan je toekomst verzekeren.

 10. De kans dat een kleine belegger de beurs verslaat of een fantastische belegging maakt is miniem.

 11. Het gevoel dat je krijgt wanneer je geld aan goede doelen geeft zegt veel over wat geld werkelijk voor je betekent.

 12. Verwar geld niet met veiligheid. Voor een veilige toekomst heb je meerdere dingen nodig. Geld is er daar één van, maar geld alleen zal je niet de veiligheid geven die je zoekt.

 13. Als je een onverzadigbare drang hebt om steeds meer geld te verdienen in de hoop dat dit je een veilig leven zal opleveren, is er een aanzienlijke kans dat je zonder geld en zonder veiligheid zal eindigen. Kijk bijvoorbeeld naar mensen die opgepakt worden voor fraude of insider trading.

 14. Onze cultuur geeft ons de indruk dat geld verdienen is zoals winnen en dat winnen ons levensdoel is.

 15. Meer geld maakt niet altijd gelukkig, maar je geld goed gebruiken wel.

 16. Op de lange termijn ben je veel gelukkiger met een job waarmee je minder verdient, maar die meer betekenis geeft aan je leven.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s